• Samanta Tīna par Eirovīzijas dziesmas skandālu: Esmu par vienlīdzību

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    4. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Pēc diviem mēnešiem Nīderlandē Samanta Tīna pārstāvēs Latviju Eirovīzijā. Marta vidū viņa atrādīja dziesmas The Moon is Rising video, izraisot viedokļu vētru.

    Esmu par vienlīdzību!

    «Dziesmas un video vēstījums ir par īpašām un citādām sievietēm. Par to, ka mums nav jādomā, ko par mums saka citi. Aicinu ikvienu sievieti uzlikt sev galvā kroni,» par kompozīciju The Moon is Rising, ar kuru 20. maijā kāps uz Eirovīzijas skatuves Roterdamā, saka Samanta Tīna. Pirms nedēļas klipu pirmo reizi parādīja televīzijā.

    «Klipam aicināju atsaukties īpašas sievietes. Tajā ir gan meitene ar citādāku ādas krāsu, gan ļoti maza auguma dāma, ir tetovētas sievietes, rudmates, ir arī drag queen un divas meitenes ar citādu seksuālo orientāciju, kas klipā viena otrai iedod buču. Bija pieteikušās arī dāma ar albīnismu, meitenes ratiņkrēslos un citas. Diemžēl stingro epidemioloģisko prasību dēļ daudzas nobijās un pārdomāja. Bija arī tādas, kas nevarēja piedalīties, jo pirms filmēšanas bija jāveic Covid-19 tests.»

    Visvairāk tika pamanītas sievietes no LGBT kopienas. Vieni pārmeta Samantai vēlmi par varītēm klipā iekļaut Eiropā šobrīd tik aktuālo LGBT kopienas pārstāvju tiesību jautājumu, citi slavēja viņas drosmi un laikmetīgo domāšanu. Vaicāta, vai klipa mērķis bija atbalsts LGBT kopienai, Samanta atbild: «Šo es nevēlos komentēt. Negribu dot vaļu jaunām negācijām.

    Esmu par vienlīdzību un sevis pieņemšanu arī tad, ja esi atšķirīga no citiem.

    Par to arī ir dziesma – sievietei jāpieņem sevi kā unikālu un brīnišķīgu būtni.»

    Samanta komentārus par savu sniegumu nelasot. «Man negācijām nav laika. Ja cilvēkiem, kritizējot mani, kļūst vieglāk, es priecājos, ka viņi šādi atbrīvojas no negācijām. Labāk to izdarīt, uzrakstot komentāru internetā, nevis vēršoties pret saviem mīļajiem ikdienā. Es tam stāvu pāri. Mani vecāki nav mani radījuši tam, lai es tagad rakātos miskastē. Aicinu to nedarīt arī citus!»

    Tiem, kas pārmet, ka provokatīvais klips ir radīts par nodokļu maksātāju naudu, un interesējas, cik tas izmaksā, Samanta atbild: «Tā izmaksas mērāmas vairākos tūkstošos eiro. Darīju visu, lai šādus līdzekļus dabūtu.» Klipa sponsors ir slavens tehnoloģiju zīmols. «Vēlējos mērķēt augstāk – ne tikai Eiropas, bet pasaules līmenī. Rezultāts, manuprāt, ir ļoti brīnišķīgs,» uzskata viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē