• Shipsea ar ļoti personisku dziesmu godina Navaļnija piemiņu

    Piemiņa
    Marta Kalniņa
    17. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Emocionāls mirklis TV tiešraidē.
    Foto: Lauris Vīksne
    Emocionāls mirklis TV tiešraidē.
    Piektdienas vakarā ar sirdi plosošu uzstāšanos Alekseju Navaļniju TV tiešraidē pieminēja mūziķis Jānis Šipkēvics. Šī dziesma un tās vārdi neatstāja vienaldzīgu nevienu.

    Krievijas cietumā līdz nāvei nomocītā opozicionāra Alekseja Navaļnija pēdējais vēstījums – aicinājums nepadoties – satriecis miljoniem cilvēku. Ar to šajās dienās dalās ļaudis visā pasaulē. «Nebaidieties, jo es nebaidos,» Alekseja vārdi sāpīgi atbalsojas to sirdīs, kas nespēja mainīt viņa likteni.

    Mūziķis Shipsea Navaļnija nāves dienā kāpa uz skatuves ceremonijas «Kilograms kultūras 2023» TV tiešraidē. Šī, kā jau ierasts, varēja būt skaista, liriska uzstāšanās, kurā skanētu Jāņa mūzika. Taču šoreiz viss bija citādāk. Jānis nolēma Navaļnija piemiņai izpildīt pasaulslaveno dziesmu «Don’t Give Up», kas cieši sasaucas ar opozicionāra pēdējo vēstījumu pasaulei. «Nepadodieties!» aicināja viņš.

    Šī nebija pirmā reize, kad Jānis izpilda šo dziesmu, jo tā viņam ir īpaša, bet šajā vakarā dziesma ieguva vēl vienu – pavisam citādu jēgu.

    «Pītera Geibriela un Keitas Bušas duets man bērnībā palīdzēja pārvarēt dažādas trauksmes un pārdzīvojumus.

    Vecāki šķīrās, skolā sliktas sekmes un tā tālāk. It kā cits laikmets, bet tā joprojām šķiet viena no vissuperīgākajām mīlestības dziesmām,» pirms Valentīndienas saviem faniem «Instagram» atklāja mūziķis, vēl nezinot, kā tā skanēs 16. februāra vakarā.  

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē