• Robijam Viljamsam 50! Atklāti par slavas blaknēm – depresiju, narkotikām un tievēšanas zālēm

    Slavenības
    Evelīna Stepiņa
    Marta Kalniņa
    13. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Robijs Viljamss Rīgā.
    Foto: F64 (Dmitrijs Suļžics)
    Robijs Viljamss Rīgā.
    Popzvaigzne Robijs Viljamss šodien svin apaļu jubileju. Lielāko daļu dzīves viņš pavadījis uz skatuves. No saldā puišu grupas «Take That» dalībnieka viņš kļuvis par vienu no slavenākajiem solo māksliniekiem Lielbritānijā.

    Talantīgais miljonārs

    «Man patīk būt Ūdensvīram, lai gan man nepatīk februāris. Un tomēr ir kaut kas kosmisks tajā, ka piedzimsti laikā no 12. līdz 19. februārim. Tas man liek justies tiešā nozīmē maģiski,» šodien savā jubilejā atzīst Robijs Viljamss. «Tātad – man ir 50.  Šeit nebūs garš manas pagātnes, cerību u sapņu izklāsts. To visu meklējiet «Netflix». Bet es teikšu vienu – esmu ļoti apmierināts un priecīgs,» tā viņš, «paldies, ka novecojat kopā ar mani!»

    Mūziķis Robijs Viljams šajā pasaulē ir jau pusgadsimtu, un viņa dziesmas uzrunā miljoniem fanu visā pasaulē. Robija karjerā bijuši gan kāpumi, gan kritumi, taču viņš vienmēr ir spējis atgūties un turpināt iet savu ceļu. Pērn pavasarī, atzīmējot savas solo karjeras 25. gadskārtu, viņš uzstājās Rīgā.

    Kā solo mākslinieks Viljamss izdevis 20 albumus, un 14 ir bijuši 1. vietā Lielbritānijas albumu topos. Jau 2002. gadā viņš noslēdza līgumu ar britu ierakstu kompāniju «EMI» par 80 miljoniem ASV dolāru, ierindojoties starp vislabāk pelnošajiem māksliniekiem pasaulē. Patlaban Robija Viljamsa bagātība tiek lēsta ap 300 miljonu ASV dolāru.

    Slavas blaknes – atkarības un depresija

    Pērnā gada izskaņā uz ekrāniem nonāca dokumentāla filma par Robiju Viljamsu. Četrās sērijās izstāstīta mūziķa dzīve, skatāmi vēl neredzēti materiāli no privātā arhīva. Viņš atklāti runā par to, ko viņam devusi un nodarījusi lielā slava. Pirmkārt, tā nopietni iedragājusi mūziķa mentālo veselību. Robijam ir diagnosticēta depresija, trauksme, kā arī uzmanības deficīta hiperaktivitātes traucējumi jeb UDHT.

     

    Robijs savulaik cīnījās arī ar atkarību no alkohola un narkotikām. Tieši Eltons Džons bijis tas, kurš viņu nosūtījis uz rehabilitācijas centru ārstēties. Tur tapa arī Robija Viljamsa populārākais singls «Angels». Dziesma, kas izglāba viņa karjeru no sabrukšanas.

    Britu dziedātājs ir slavens arī ar savu iesaistīšanos labdarības pasākumos un akcijās. Īpaši Robiju uzrunā ar bērnu veselību un labklājību saistīti projekti. Robijs ir apmeklējis bērnus slimnīcas, piedalījies līdzekļu vākšanas pasākumos un izmantojis savu popularitāti, lai informētu par problēmām, kas skar jauniešus visā pasaulē.

    Ģimenes un veselības dēļ uzstājas retāk

    Viljamss jau 14 gadu ir laimīgi precējies ar Aīdu Fīldu. «Pēdējā diena ar četrdesmitgadnieku Robiju Viljamsu,» publiskojot abu kopbildi, pirmdien jokoja Aīda. Pāris audzina četrus bērnus. Vecākajam ir 11 gadi, jaunākajam – trīs. Beidzamajos gados Robijs ir ievērojami samazinājis savu darba slodzi, lai veltītu vairāk laika ģimenei.  «Ja viņi mācās skolā, tad viņi mani neredz, jo esmu visur citur. Bet, ja viņi mācās mājās, tad viņiem atkal ir citas problēmas,» atzina Robijs. Tāpēc viņš pieņēma lēmumu mainīt savu dzīves ritmu. To veicināja arī Robija smagā saslimšana ar Covid-19. Pēc tās viņš vēl aizvien izjūt nespēku. Pērn vasarā pat nācās pārtraukt koncertu, jo Robijam trūka elpas.

    Tievējis ar populārām zālēm

    Pērn Robijs nopietni pievērsās savas fiziskās formas uzlabošanai. Saglabāt slaidu augumu ar gadiem kļūst arvien izaicinošāk, turklāt sekas bija atstājusi arī antidepresantu lietošana. Viņam ātri vien izdevās kļūt par 12 kilogramiem vieglākam. Mūziķis neslēpa – ne bez medikamentu palīdzības. Viņš lietojis preparātu, kas šobrīd kļuvis ļoti populārs slavenību vidū – 2. tipa diabēta slimniekiem paredzētas zāles. «Man bija otrā tipa riebums pret sevi,» savu izvēli lietot šo līdzekli ironiski pamatoja Viljamss.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē