• Rēzija izstāsta, kāpēc pameta darbu Dailes teātrī. Ko par to saka direktors Žagars?

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    7. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rēzija Kalniņa
    Foto: F64
    Rēzija Kalniņa
    Pagājušajā nedēļā Rēzija Kalniņa paziņoja, ka turpmāk vairs nebūs Dailes teātra štata aktrise. Sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» viņa atklāj, kādēļ pieņēmusi šādu lēmumu.

    Ziņa, ka Rēzija Kalniņa, kas tiek uzskatīta par vienu no spilgtākajām savas paaudzes aktrisēm, nolēmusi pamest štata vietu Dailes teātrī, pasteidza daudzus. To viņa publiski pavēstīja aizvadītajā trešdienā preses konferencē, kas tika sarīkota viņas un vīra diriģenta Aināra Rubiķa izveidotās mūzikas un drāmas telpā «OratoriO».

    Uz Dailes teātra skatuves Rēzija spēlējusi kopš 1994. gada, un viņas dzīvē jau ir bijis posms, kad aktrise uz laiku pametusi teātri.  Tā notika arī pirms desmit gadiem, bet 2015. gadā viņa atgriezās. Tagad Rēzija par savu lēmumu teic: «Pārgāju ārštatā tādēļ, ka esmu zināmā briedumā jeb «middle age»… Vairs negribu izzināt ne Frīdu Kalo, ne Marlēnu Dītrihu, ne karalieni Elizabeti. Pirms divdesmit gadiem Gunnars Treimanis uzrakstīja grāmatu Rēzij, kas tu esi?. Tagad es pati beidzot gribu uzzināt, kas esmu, un

    gribu uz skatuves kāpt vien tad, kad jūtu – man tiešām ir, ko teikt.»

    Rēzija saka – jutusi, ka viņai vajadzīgs laiks, lai iekšēji bagātinātos un spētu atkal kāpt uz skatuves. Tagad viņai būšot vairāk vaļas pievērsties arī savai mājas dzīvei un attiecībām. «Dārzs, tomāti, zemenes, suņi, kaķis un mēs viens otram – tas viss prasa laiku. Un, ja tā nav, tad man vienā brīdī iestājas trauksme, veģetatīvā distonija, kas pazīstama teju katram māksliniekam,» neslēpj aktrise.

    Kultūras ļaužu aprindās tika runāts, ka arī teātra vadībai tas bijis negaidīti. Dailes teātra direktors Juris Žagars gan sarunā ar PDz saka: «Teātra sezonas sākumā viņa atnāca pie manis un piedāvāja variantu, ka iet ārštatā, jo viņai ir daudz darba OratoriO. Ja aktieris ir štatā, viņš ir pakļauts repertuāram, mēģinājumu grafikam, jauniestudējuma plāniem, bet ārštatā Rēzija pati izvēlēsies, ko spēlēt un ko nespēlēt.

    Tas ir viņas loģisks lēmums.

    Mierīgi izrunājām, kuras no savām lomām paturēs un kuras šobrīd nevar atļauties. Patlaban ar piedalīšanos jauniestudējumos Rēzija piebremzēs, bet joprojām būs redzama izrādēs Smiļģis un Rotkho

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Rēzija Kalniņa pamet darbu Dailes teātrī
    • Aizkustinoši atvadās no bijušā policijas šefa Juris Rekšņas
    • Izjukusi hokeja zvaigznes Artūra Šilova laulība
    • Par prezidentu neievēlētais Uldis Pīlēns kaļ grandiozus plānus
    • Aktrise Esmeralda Ermale 66 gados apprecas ar 57 gadus veco eksdeputātu Aldi Kušķi
    • Andris Bērziņš savu mazdēlu vēl nekad nav redzējis
    Privātā Dzīve nr36/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē