• Mārča Judža vietā «Dzelzs vilkā» jau spēlē cits. Ko par to saka Kaukulis?

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Marta Kalniņa
    16. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārcis Judzis un Juris Kaukulis.
    Foto: F64
    Mārcis Judzis un Juris Kaukulis.
    Vardarbībā vainotā grupas «Dzelzs vilks» bundzinieka Mārča Judža partijas turpmāk izpildīs Latvijas mūziķu aprindās augstu vērtēts bundzinieks.

    Pēc Judžu šķiršanās skandāla, kurā sieva Rūta mūziķi vaino vardarbībā, bet Mārcis apgalvo – nekā tāda nav bijis, viena no Latvijas populārākajām grupām «Dzelzs vilks» palika bez bundzinieka. Nu šis robs ir aizpildīts – jau Vecgada vakara koncertā Latvijas 1. rokkafejnīcā ar grupu «Dzelzs vilks» uzstājās viens no Latvijas izcilākajiem bundziniekiem Artis Orubs. Viņš muzicē arī grupas «Dzelzs vilks» solista Jura Kaukuļa vadītajā «Jauno Jāņu orķestrī», Latvijas Radio bigbendā un ir pasniedzējs Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza katedrā.

    «Dzelzs vilks» vēl ierastajā sastāva.
    «Dzelzs vilks» vēl ierastajā sastāva.

     

    Grupas līderis Juris Kaukulis žurnālam «Privātā Dzīve» atzina, ka pagaidām, kamēr nav galīgas skaidrības, kā attīstīsies Judža ģimenes drāma, grupā nekādi oficiāli lēmumi par jauna bundzinieka piesaisti gan netiks pieņemti. «Nekur nesteidzamies. Artis Orubs Mārci aizvietoja pagājušajā vasarā, kad mūsu bundzinieks bija saslimis, un aizvieto arī tagad. Sadarbība ar Arti sarunāta līdz pavasarim. Tad, iespējams, ar laiku viss būs sakārtojies.

    Ja nebūs skaidrības, pavasarī būs citas sarunas,» tā Kaukulis.

    Ja uzreiz pēc Judža šķiršanās skandāla publiskošanas daudzi nostājās pret «Dzelzs vilku», kas nesteidzās izslēgt mūziķi no grupas, tad velāk daudzi, tostarp populāri ļaudis,  grupai pārmeta pretējo – pārāk vieglu atteikšanos no ilggadējā kolēģa. «Lieli zaudētāji šajā Judžu ģimenes sāgā izrādījās grupas «Gļēvie jēri» muzikanti. Uzreiz norobežojās no sava biedra, nobijušies no sabiedrības spiediena. Prievārds – dzelzs, kaut kā pārāk bieži nozīmē: patiesībā gļēvs. To visiem garo bārdu īpašniekiem nevajadzētu aizmirst,» skarbs savā vērtējumā par grupas norobežošanos no skandālā ierautā kolēģa vietnē « bija žurnālists un rakstnieks Bens Latkovskis.

    «Dikti bēdīgi ir vilties…» piebalsoja aktieris un uzņēmējs Ivars Auziņš.

    Netrūka arī citu  grupai veltītu neglaimojošu epitetu no sociālo tīklu lietotāju puses – «zaķa ļipa», «galerta vilki»… Izskanēja arī solījumi – kamēr Judzis nebūs pie bungām, vairs iemīļoto mūziku neklausīšoties. Tiesa, ne visi ir tik kategoriski. Daudzi atbalsta grupas lēmumu nogaidīt līdz brīdim, kad situācija Mārča ģimenē taps pilnīgi skaidra. 

    Jāatzīst, «Dzelzs vilks» šīs jezgas dēļ nonāca visnotaļ neapskaužamā situācijā, jo pēc Rūtas Judzes atklāsmēm pašā karstākajā ballīšu sezonā daudzi aicināja grupu boikotēt. Mūziķi bija spiesta paziņot, ka pārtrauc sadarbību ar bundzinieku līdz visu apstākļu noskaidrošanai. Lai gan publiskajā vēstījumā tika pausts netiešs atbalsts Judzim, mūziķis pats nolēma aiziet no grupas. Pavisam. Trešdienas vakarā Judzis to paziņoja, liekot nojaust – iespējams, kāds no biedriem piedalījies Rūtas šokējošā paziņojuma organizēšanā. «Ardievu, Vilks. (..) Šodien es no jums atvados nevis pagaidām, bet uz visiem laikiem.

    Ar Rūtu mēs kaut kad tā vai citādi izlīgsim, jo mums ir kopīgi bērni, un bērniem ir vajadzīgs gan tēvs, gan māte. Karotāji var arī vienoties, bet ar nodevības organizētāju?» uzsvēra Judzis.

    «Tagad šķiet, dzelzs ir kļuvis vairāk plastilīnam līdzīgs,» skumji atzina viņš. Judzis gan bez darba nesēž. Viņš attīsta savu muzikālo projektu Ryga. Gada nogalē mūziķis Londonā filmēja jaunu videoklipu.

    Vairāk par jaunumiem slavenību dzīvē lasi žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Pauls jubilejā saņem īpašas dāvanas. Maestro 88. dzimšanas dienas aizkulises
    • Kargina sākusi izpārdot mantu
    • Broka izbauda brīvību. "Nesaku, ka mūžam gribu būt viena, bet..."
    • Mūrniece vairs neļauj sevi izmantot. Randiņos par vīriešiem nemaksā
    • Ēķis Bali piemeklē sev parūku
    • Dons piesakās Supernovā. Vai citiem vispār ir izredzes?
    Privātā Dzīve nr03/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē