• Mākslas dēļ Virkava gatava uz visu: seriālā filmējas pat ar lauztu potīti

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    31. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gunta Virkava.
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Gunta Virkava.
    TV ekrānā atgriezusies viena no elegantākajām latviešu aktrisēm Gunta Virkava. Viņa atklāj, kā tas ir, kad kadrā nevis uzfrišina, bet gan liek izskatīties krietni vecākai, un jāfilmējas pat tad, ja gadījies neveiksmīgs kritiens un lauzta potīte.

    Gunta Virkava žurnālam «Privātā Dzīve» stāsta – ikdienā sen vairs nesmēķē un ar grādīgajiem dzērieniem arī ir uz jūs. Viņa pievērsusies veselīgam dzīvesveidam. «Cepumu un bulciņu man mājās nav vispār, visu skatos, lai ir liesāks, skaitu kalorijas,» saka aktrise.

    Tāpēc 72 gadu vecumā viņa izskatās lieliski. Seriālā «Apsūdzēti mīlestībā», kas tagad otrdienās skatāms TV3, Virkava apzināti padarīta vecāka. «Skatoties uz seriāla varoni kā Gunta, es ar rokām piesedzu acis, bet kā aktrise esmu apmierināta. Ir sievietes, kas ir ļaunas un līdz ar to – iekšēji neglītas, un man nav nekas pretī, ka mani izveido atbilstoši tēlam.

    Esmu aktrise, nevis modele. Seriālā atveidoju bagātas ģimenes māti. Manas varones sejas izteiksme ir kā stipra maska, lai visiem būtu skaidrs – viņai par visu ir teikšana,» skaidro Virkava.

    Aktrisei bijis piedāvājums filmēties vēl vienā seriālā, bet nācies atteikt. «Lomai mani apstiprināja, bet es uz slidenas ietves salauzu potīti un nevarēju piedalīties. Taču seriāla «Apsūdzēti mīlestībā» režisors Nikolajs Peļihovs ļoti lūdzās: «Tu mums esi vajadzīga!» Tas man aizķērās.

    Sen nebiju jutusi šādu uzmanību, komplimentus un cieņpilnu režisoru attieksmi.

    Jā, mani pārsteidz fakts, ka Latvijā mani it kā neredz, bet atbrauc svešs režisors un apstiprina pat divos projektos,» saka Gunta. Tāpēc bijusi gatava filmēties pat ar lauztu potīti. To nofiksēja ar ģipsim līdzīgu zeķi, un kāju varēja ievilkt kurpē.

    «Turklāt prasmīgais režisors visu izdomāja tā, lai man nebūtu daudz jāstaigā. Viņš solīja – atrisināšu katru epizodi! Ja parkā bija paredzēts staigāt, tad dialogu risinājām, sēžot uz soliņa. Uz teātra skatuves tā nevarētu. Un man vismaz ar savu darbu gribējās sagādāt prieku šim ukraiņu režisoram. Kā gan citādi varu atbalstīt cilvēku, kura dzimtenē ir karš? Vēl varu vienīgi lūgties, lai tas ātrāk beidzas,» piebilst Gunta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē