• Leimane, Stūraine, Lāce, Felipe… Slavenības uzmirdz Modes nedēļā

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Gita Vīksne
    Marta Kalniņa
    21. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juriste Liene Stūraine.
    Foto: F64
    Juriste Liene Stūraine.
    35. Rīgas Modes nedēļā tērpus demonstrēja ne tikai profesionāli modeļi, bet arī sabiedrībā zināmi ļaudis.

    Balerīnas veiksmes tērpi

    Ivetas Vecmanes radītie tērpi baletdejotājai Elzai Leimanei allaž nesuši veiksmi.  Gan «Spēlmaņu naktī», saņemot balvu par sasniegumiem baleta mākslā, gan «Lielā Kristapa» ceremonijā, iegūstot gada labākās otrā plāna aktrises balvas par tēlojumu filmā «Spogulis», Elza bija tērpusies Vecmanes dizainētā apģērbā. «Viņas tērpi man ir gluži kā otrā āda, un arī jaunās kolekcijas nosaukums ir iedvesmojošs – «Mūza». Tajā dizainere pulcēja savas domubiedres. Bija jauki un dzirkstoši,» par savu modeles debiju PDz teic Elza. «Man patīk ik pa laikam pamainīt radošo vidi, un Iveta ir mana iemīļotā dizainere. Mūsu pirmā sastapšanās bija fotosesijā žurnālam «Santa». Biju patiesi laimīga, ka cilvēks mani tik ļoti izjūt. Mūs vieno arī izpratne un mīlestība uz melno krāsu. Viņas tērpiem piemīt reti sastopama sena elegance,» saka viņa. «Dienā, kad notika skate, lielākais izaicinājums bija salāgot mēģinājumus operā ar skates mēģinājumu un laikošanām. Tā nu es nēsājos – no Žizeles tēla un puantēm pie Ivetas un atpakaļ. Patlaban gatavojos izrādei, kur dejoju vienu no manām iemīļotajām lomām.»

    Vēlmju saraksts izpildīts!

    Latvijā slavenākais brazīlietis Felipe Gabriels Ksavjērs gozējas ne tikai šovos, savos videoklipos un instagramā. Arī uz modes mēles jūtas kā zivs ūdenī. Oktobrī Felipe demonstrēja tērpus iepirkšanās centra «Sky&More» 15 gadu jubilejai veltītajā modes šovā «Fashion Rock Opera Edition». «2015. gadā izveidoju sarakstu ar lietām, kuras vēlos piedzīvot Latvijā. Nupat īstenoju pēdējo nerealizēto vēlēšanos – defilēt modes skatē. Pateicos Dievam par savu sapņu piepildījumu. Ja kāds man 2015. gadā būtu teicis, ka šodien būšu tur, kur esmu tagad, es neticētu,» patiesi iedvesmots bija viņš.

    Atraisa sievišķību

    Būvuzņēmuma «Verde» projektu vadītāja Iveta Lāce, demonstrējot tērpus no dizaineres Ivetas Vecmanes jaunākās kolekcijas «Mūzas», atraisījusi savu sievišķību. Dizainere šoreiz modeļu lomas piešķīra dāmām, kas ikdienā valkā viņas radīto apģērbu. «Jutos ļoti labi! Mēģinājumā pat nebija lampu drudža. Taču, kad izgāju uz mēles skatē un ieraudzīju publiku, bija jocīgi. Taču nākamajos iznācienos noskaņojos uz pareizā viļņa un vienkārši baudīju mirkli,» teic viņa. «Cik zinu, tad profesionālām modelēm nav ļauts smaidīt, tomēr es, lai gan mēģināju, smaidu nevarēju noslēpt. Pēc skates bija sievišķīgs gandarījums. Novēlu katrai kaut ko tādu izbaudīt.»

    Nost ar stereotipiem

    Mediju eksperte Gunta Līdaka dizaineres Natālijas Jansones modes skatē piedalās jau otro gadu. Šoreiz Gunta demonstrēja dizaineres jaunāko kolekciju «Miljardieri». «Pērn šādu iespēju uztvēru kā joku, taču tagad saprotu – darīju to, kas patiesībā mūsdienās ir ļoti vajadzīgs. Ne jau tikai slaidas modeles grib skaisti ģērbties un labi izskatīties, tomēr modes biznesā vēl aizvien valda stereotipi, kas daudzas sievietes iedzen kompleksos,» uzskata Gunta. Viņa neslēpj – lai izietu uz mēles, bijis jāsaņemas un jāpārvar sevi, jo apzinājās – arī uz skati sanākusī publika zināmā mērā pakļauta šiem stereotipiem. Taču draugu un paziņu atzinīgais novērtējums sildījis sirdi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē