• FOTO: Iespaidīgi – latviešu dziedātāja pārvēršas par amfībiju

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    6. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elizabete Balčus
    Foto: F64
    Elizabete Balčus
    «Manī ir par daudz uguns. Vajadzīgs ūdens, lai to līdzsvarotu,» žurnālam «Privātā Dzīve» teic mūziķe Elizabete Balčus. Pagājušajā trešdienā viņa mākslas galerijas telpas pārvērta par akvāriju.

    Elizabete Balčus galerijā «Alma» atlāja savu jauno audiovizuālo izstādi «Aquis Lucidus, kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē Tīrs ūdens. Tajā baudāma Elizabetes mūzikas videokolekcija, performanču ieraksti un speciāli izstādei veidoti skaņdarbi. Ūdens pasaules sajūtu uzbur mākslinieces Kristiānas Dimiteres veidotās skulptūras – lieli zemūdens akmeņi. Lai radītu sajūtu, ka viss notiek akvārijā, Elizabete muzicēja telpā, bet skatītāji bija uz ielas un performanci vēroja pa galerijas logu.

    «Kad mani uzrunāja veidot šo izstādi, šķita, ka pasauli nomākušas dažādas problēmas. Savukārt man bija sajūta, ka ikdienā atrodos savā burbulī un esmu no tām norobežojusies. Būt pašai savā akvārijā man nozīmē, ka varu darīt ko savu. Tāpēc arī citiem gribēju parādīt akvāriju kā vietu, kur mēģinu vēl vairāk ieiet sevī,» skaidro Elizabete.

    Viņa bija tērpusies neparastā kostīmā.

    «Tērps ir darināts no silikona, kas liets uz mana ķermeņa.

    Kleitu papildina silikona gliemežvāki,» stāsta Elizabete. Tērpa autore ir māksliniece Brenda Jansone. Mūziķe performanci plāno parādīt vēl divas reizes, tāpēc pret kostīmu izturas ar lielu rūpību. «Nedrīkstu to saplēst. Ceru, ka varēšu to uzvilkt arī uz koncertiem.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē