• Egliena mammu ziedotāji aizkustina līdz asaram. Aktieris pošas uz Vāciju

    Slavenības
    Gita Vīksne
    21. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Egliens
    Foto: F64
    Mārtiņš Egliens
    «Jūs mani pārsteidzāt! Vajadzīgā summa tika savākta divu stundu laikā,» aizkustināts ir aktieris Mārtiņš Egliens. Ziedotājiem emocionāli pateicas arī viņa mamma. Lai atkal dzirdētu aktiera balsi, cilvēki saziedojuši teju piecreiz vairāk, nekā lūgts.

    «Nav tādu pateicības vārdu, kuri būtu piemēroti šim gadījumam. Un tomēr saku paldies! Kā izrādās, runāt var daudz dažādos veidos. Un jūs visi to apliecinājāt. Un es apmulsu… Es zināju, ka dzīvoju zemē, valstī, pasaulē, kurā mitinās ļoti daudz brīnišķīgu, nesavtīgu cilvēku. Bet ka tik daudz…» pagājušajā nedēļā pauda Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens.

    Jau vairāk nekā gadu viņš dzīvo bez balss. Lai to atgūtu, Mārtiņš darījis visu iespējamo – apmeklējis lorus, neirologus, osteopātus, manuālos terapeitus, psihiatrus, logopēdus un balss trenerus, izmēģinājis adatu terapiju, braucis pat pie dziedniekiem. Diemžēl rezultātu nebija. Gada sākumā Latvijas ārstu konsīlijs nozīmēja Mārtiņam procedūru, kādu veic Vācijas klīnikā. Tā varētu izmaksāt līdz 10 000 eiro. Tāpēc portālā ziedot.lv. Valentīndienā tika uzsākta nepieciešamās summas vākšana. Pagājušajās brīvdienās viņa ārstēšanai bija savākti jau 49 400 eiro.

    «Tagad, pilns cerību došos uz Vāciju. Ja konkrētā manipulācija palīdzēs, tā, iespējams, būs jāatkārto, bet, pateicoties jums, tas ir iespējams. Ja naudiņa paliks pāri, tad ar ziedot.lv meitenēm mums ir vienošanās, ka varēšu to ziedot tālāk. Vēl kādam, kam tas ir ļoti nepieciešams. Iespējams, būsiet palīdzējuši ne tikai man. Vēl un vēl gribu visiem teikt paldies, paldies, paldies! Tagad nu gan man nav citas iespējas kā izveseļoties,» iedvesmots ir Egliens.

    Mārtiņa slimība ir liels pārbaudījums arī viņa ģimenei. Taču viņam ir paveicies, jo blakus ir stipras un mīlošas sievietes. Viņa sieva aktrise Dita Lūriņa-Egliena allaž atgādinājusi – viss būs labi! Aizkustinoši visiem ziedotājiem pateicās arī Mārtiņa mamma Anna: «Paldies, mīļie, labie ļaudis! Satriecoši, līdz asarām! Dievs pieskāries ir dvēselei. Lai šī gaismas lāse no Broņislavas Martuževas dzejas ikvienam no jums un arī tev, mīļo Mārtiņ! Tā gaismas lāse dīvainā, Kas bargā mūža stundā nāk; Caur gaisiem satumsušiem, Ir stars no citas brīvības; Kas notriektam tev ieplaiksnās, Aiz tiltiem nogruvušiem; Tu tausties. Celies. Tālāk ej; Dievs pieskāries ir dvēselei.»

    Kādus ceļavārdus, pošoties uz klīniku Vācijā, Mārtiņam saka slaveni cilvēki, kas arī bijuši līdzīgā situācijā, lasiet žurnālā «Privātā Dzīve!»  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē