• Bijušais teātra direktors Vimba: Ik pa laikam ir trauksmes sajūta, ka šobrīd nepelnu

    Slavenības
    Marta Kalniņa
    4. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba
    Foto: Lauris Vīksne
    Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba
    Kad pirms pusgada aktierim Jānim Vimbam neizdevās saglabāt Nacionālā teātra direktora amatu, viņš no teātra vides pazuda pavisam. Izrādēs nespēlē, nerežisē, uz citiem amatiem arī nav manīts pretendējam. Tagad viņš beidzot atklāj, kā dzīvojis un dzīvo pēc aiziešanas no teātra.

    Nacionālā teātra direktora amatā Jāni Vimbu pērn nomainīja Māris Vītols. Sākumā bija daudz neizpratnes, aizvainojuma, pēc tam – arī klusēšanas no Vimbas puses.  Pirmo reizi intervijā žurnālam «Ieva» Jānis ir gatavs pastāstīt, kas tad īsti toreiz notika, un kāda izvērtusies viņa dzīve.

    «Domāju, ka īstais Jānis Vimba ir tagad, un šo pusgadu viņš ir dzīvojis, ļoti daudz starptautiski izglītojies, veicis pašanalīzi, iekšēju meditāciju, fizisku un garīgu sevis sakārtošanu. Kļuvis mierīgāks, pacietīgāks un arī mērķtiecīgāks. Jānis Vimba šobrīd dzīvo! Domāju – ja mani neapstādinātu, visticamāk, pats būtu salūzis trīs četru gadu laikā gan kā profesionālis, gan kā cilvēks,» uzsver Vimba.

    Viņš gan neslēpj – algotu darbu šobrīd nestrādā, un pēdējo reizi tā bijis pirms 23 gadiem. Kā gan tas iespējams, dzīvojot ģimenē ar trim bērniem? «Laiku pa laikam skan trauksmes zvaniņš, bet tad ieslēdzas racionālais prāts un normāla loģika –

    darbs, ko veicu mājās, ir darbs. Pat ja nesaņemu par to algu. Tas nomierina.

    Esmu mājsaimniece vīriešu dzimtē. Visi bērnu pulciņi, iepirkšanās, ēst gatavošana, mazgāšana, gludināšana – es nezinu, kas to šobrīd darītu, ja es nedarītu,» stāsta Vimba. Viņš šobrīd pārņēmis visas šīs funkcijas, jo sieva ne tikai stādā, bet arī mācās.  

    «Protams, laiku pa laikam man ir trauksmes sajūta, ka šobrīd nepelnu. Turklāt gribu sevi realizēt! Taču man apkārt ir ļoti daudz piemēru, cik ātri cilvēks izdeg, ja kā galveno mērķi sev nosaka naudas pelnīšanu, tāpēc šo pusgadu mēģināju saprast, ko gribu darīt. Un tagad beidzot to zinu. Vai es tur nokļūšu, tas ir cits jautājums,» spriež viņš.

    Vairāk lasi žurnālā «Ieva» un digitālajā žurnālā «Santa+»!  

    • «Mūs ar Krišjāni īpaši satuvināja aiziešana no aktīvās politikas. Bijām domubiedri, draugi, un tagad mēs dzīvojam kopā.» Intervija ar kādreizējo izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci
    • Kā sevi saprast, mīlēt un pieņemt introvertam cilvēkam laikā, kad dzīvojam ekstravertuma ideāla ēnā 
    • Bijušais Latvijas Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba par dzīvi bez teātra un to, kādas bija viņa emocijas pēc amata zaudēšanas 
    • Saruna ar režisoru Staņislavu Tokalovu, kura filmas šogad pretendē uz Lielā Kristapa balvām 17 nominācijās
    • Sarkanā krāsa enerģijai. Kā to iekļaut savā stilā
    • Kā mūsu dzīvē ienāk draugi, un kāpēc ne visi tajā paliek? Septiņi draugu tipi 
    • Atkal modē rokdarbi! Mācāmies adīt stilīgu lakatu
    Ieva nr05/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē