Katrīna stāsta «Kad savulaik izlēmu pārtraukt medicīnas studijas, sāku pastiprināti interesēties par veselīgu uzturu un, varētu teikt, ieniru kulinārijas pasaulē ar patiesu prieku, radīju savu blogu krustnaglina.lv un – arvien vairāk iemīlēju ēdienu. Manā dzīvē ir bijis arī astoņus gadus ilgs veģetārais posms un kādu laiku pat vegāniskais, bet visēdāju pulkā atgriezos, gaidot meitiņu.»
«Tā kā ikdienā gatavoju ne tikai ģimenei, bet ar savām receptēm un pārdomām par ēdienu dalos arī sociālajos tīklos, tad cenšos fokusēties uz dārzeņu popularizēšanu.
Jo – vai tad lielam vairumam cilvēku ir problēmas ēst sieru, makaronus, burgerus, kūkas vai desiņas?
Citi lasa
Nē, tas ir viegli un patīkami! Bet ar dārzeņiem ir, kā ir. Nu, varbūt kartupeļus. Labi, burkānus arī reizēm var. Taču dārzeņu ir tik daudz, tie ir tik dažādi, un no tiem var pagatavot lieliskus ēdienus! Rūpīgi iedziļinos savu sekotāju atgriezeniskajā saitē, un – ko es tur redzu? Ka cilvēkiem vajag idejas dārzeņu pagatavošanā ārpus ierastajiem veidiem!»
«Un jā, esmu sezonālas ēšanas piekritēja un vietējo dārzeņu fane! Un te nu rudens ir mans lielais draugs, jo dārzos un laukos ir nobrieduši visādi labumi. Mūsu pašu dārzeņi nemaksā dārgi, būtu nesaprātīgi tos neizvēlēties! Protams, man garšo arī, piemēram, avokado, bet priekšroku došu mūsējiem, sezonālajiem, kas tagad rudenī noteikti ir saknes. Patlaban mums māja ir, varētu teikt, pilna ar ķirbjiem, kurus sadāvināja draugu ģimene.
Šoruden esmu arī īpaši iemīlējusi pastinakus. Brīnišķīga sakne! Cepiet cepeškrāsnī vai pamēģiniet pagatavot kartupeļu biezeni, trešdaļu kartupeļu aizstājot ar pastinaku, nenožēlosiet. Pastinakam piemīt maiga, riekstaina garša un krēmīga tekstūra.»
Visu rakstu un Katrīnas receptes gardiem dārzeņu ēdieniem lasiet jaunākajā žurnāla LAUKU MĀJA numurā, kas pieejams preses tidzniecības vietās visā Latvijā!