• Vīrs uz stundu? Dodiet!

    Praktiski padomi
    Dita Slaidiņa
    26. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Pakalpojums ir populārs. Kā nu ne – valstī, kur katras sešas no desmit laulībām tiek šķirtas, bet mēbeles tāpēc pašas nesaskrūvējas. Šķība aizkaru stanga, iesprūdušas kumodes atvilktnes, piloša duša – nervi vairs to nevar izturēt. Kam šo sīko sadzīves remontu uzticēt, ja vīra šajā adresē nav? Skaidrs ir viens – nepieciešams vīrs uz stundu! Es viņu pilnīgi oficiāli noīrēšu!

    Esmu straujas dabas – ja daru, daru ātri un dažreiz pārāk centīgi. Piemēram, nesen tik strauji devos ārā no mājas dzīvē, ka ārdurvju rokturis palika rokā. Līdzīgi notika ar tā virtuves skapīša durvīm, kas ir kā maģiskais portāls uz atkritumu spaini zem izlietnes – kā vēru, tā augšējais eņģu pāris devās lidojumā. Vēl nesen sapratu, ka pārāk garus aizkarus tomēr ir vērts atšūt, citādi, tiem neveiksmīgi uzkāpjot, aizkaru stanga dodas brīvsolī. Vannasistabā pil duša, un mana visbiežāk lietotā elektrības ligzda zaudējusi tonusu un veļas ārā no sienas. Ā, un tad vēl, protams, tās sasprūdušās kumodes atvilktnes, kā rezultātā drēbes pasākušas mētāties nelegālās vietās. It kā nekāda traģēdija, un avārijas brigāde nav jāsauc – pagaidīs, tā teikt. Un tā tas «pagaidīs» un «šito var atlikt uz nākamo nedēļu» ievelkas.

    Taču pienāk diena, kad saproti – cik ilgi uz to visu var skatīties?

    Pārskatu savus pieejamos resursus reāli – savu instrumentu nav, saprašanas nav. Vaicāt palīdzību tuvējo lokā tā īsti arī nav, kam, jo tā nu sanācis, ka viņi nav praktiskākie cilvēki. Toties kaut kur pa ausu galam esmu dzirdējusi par pakalpojumu Vīrs uz stundu. Nu ko – lai notiek tā! Un vai tik man nevajadzēs pat uz divām!

    Īstie un visīstākie

    Internetā atklājas, ka šāda tipa pakalpojumus ar šo pašu nedaudz provokatīvo saukli Vīrs uz stundu piedāvā vairāki pakalpojumu sniedzēji – gan individuālas, gan juridiskas personas. Te pat novērojama sīva konkurence, jo daži no vīriem apgalvo, ka viņi ir tie īstie un visīstākie, un sevi tā arī reklamē. Interesanti, kas tad ir visi tie pārējie – tādi pusvīriņi vien? Lai vai kā, bet šis pakalpojums nozīmē, ka nelielu praktisku mājsaimniecības problēmu atrisināšanai un sadzīves remontam iespējams izsaukt cilvēku, kas ir santehniķis, elektriķis, krāsotājs, var paveikt nelielus remontdarbus mājās un piemājas teritorijā.

    Beidzot būs cilvēks, kas piestiprinās pie sienas tavu televizoru un saliks kopā jauno mēbeli, kas reklāmā tika pieteikta kā saliekama ar diviem pirkstiem, bet dzīvē ir novedusi tevi izmisumā. Viņš arī salabos pilošos krānus, mēbeles, pieliks pie griestiem jauno lampu, kaut ko noflīzēs – izdarīs visu to, ko pati īsti nemāki vai pietrūkst laika un kas tiek atlikts un atlikts, līdz nervi vairs netur. 

    Un tā – piedāvājumi internetā ir pat vairāki, izskatās, ka šis pakalpojums ir diezgan populārs. Kā nu ne – valstī, kur katras sešas no desmit laulībām tiek šķirtas, bet mēbeles tāpēc pašas nesaskrūvējas. Rezultātā izvēlos samērā lielu uzņēmumu, lai nebūtu lieki jāriskē: lai būtu kvalitāte, atbildība un nevajadzētu arī īpaši raizētos – nez kas varētu parādīties uz mana dzīvokļa sliekšņa. 

    Gluži kā skaistumkonkurss

    Konkrētā uzņēmuma mājaslapā ieraugu īstu vīriešu skaistumkonkursu – ar visām fotogrāfijām! Klienti pie meistaru profiliem atstāj savas atsauksmes, un sadaļa tā arī nosaukta – Labākie speciālisti kategorijā «Vīrs uz stundu». Te ir meistara bilde, vērtējums par paveikto darbu kvalitāti, ­meistara pieklājību un par darbu paprasīto cenu. Vīri centušies sevi kodolīgi raksturot un norādījuši darba pieredzi. 

    Tālāk pasākums notiek šādi – es izveidoju savu profilu un aprakstu paveicamos darbus, piemēram, man, lūk, vajadzīgs tādu un tādu mēbeļu neliels remonts. Uzskaitu, kāda katrai skāde, un ideālā gadījumā arī pievienoju dažas remontējamo objektu tuvplānu bildes. Un norādu, ka par šo darbu esmu gatava meistaram samaksāt tik un tik. Dāsna nebūšu, cena ir neliela.

    Meistari redz manu sludinājumu, un, ja kādam ir pasūtījuma izpildei vajadzīgās prasmes, apmierina ģeogrāfiskā lokācija un piedāvātā cena, tad var vienoties par darbu izpildi.

    Sāku saņemt piedāvājumus un saprotu, ka mana norādīta cena par darbu ne tuvu nav augsta, jo atsaukušies ir vien daži. Taču es neesmu nekāda labdarības iestāde un vairāk solīt netaisos. Tā ka man te drīzāk būs tāds cenas skaistumkonkurss! Viens no meistariem atsūta ziņu, ka vēlas saņemt pat trīs reizes vairāk. Šo un dažus līdzīgos ignorēju ar Anglijas karalienes cienīgu vēsumu. Taču tad darbam piesakās kāds, kurš grib vien par 5 eiro vairāk, nekā solu es. Kā noprotu, sistēma strādā tā, ka meistari no pasūtījuma summas zināmu procentu maksā uzņēmumam, kas uztur šo interneta vietni, kur meistari var satikt potenciālos klientus, un otrādi. Taču man būs jāmaksā tieši pašam meistaram. Izlasu citu viņa klientu atstātās atsauksmes (tās ir tiešām pozitīvas) un saku – jā. 

    Kafija būs?

    Jau nākamajā dienā desmit minūtes pirms sarunātā laikā meistars zvana un saka, ka esot klāt. Uz Rīgu viņš atbraucis ar vilcienu no citas pilsētas, un pēc manis viņam esot sakārtota vesela rinda ar kundēm un viņu sadzīves remontiem uz stundiņu. Kungs plati smaida, priekšā viena zoba nav, bet nebūsim sīkumaini – te jau runa tomēr ir par zelta rokām! Pirmais teikums, pārkāpjot slieksni, ir: vai kafija būs? Atbildu, ka savu salauzto virtuves skapīša durvju labad varu izsniegt kaut divas kafijas – lai tikai tie nedarītie darbi beidzot tiek paveikti. Kamēr kafija dziest, sākam ar ārdurvīm. «Skaidrs,» viņš, apskatījis rokturi, novelk caur zobiem un sāk rakties pa instrumentu somu.

    Četru minūšu laikā ārdurvju rokturis ir kārtībā.

    Pa ceļam uz virtuvi meistars pats bez uzaicinājuma nolemj pārbaudīt vannasistabas durvis un secina, ka tās, būdamas aizvērtas, tomēr pašas nedaudz veras vaļā. Nujā, ir tāda lieta – pie tās tik ļoti pierasts, ka savā prātā šo pie darāmajiem darbiem nemaz nebiju pieskaitījusi. Bez prasīšanas vīrs arī šo ātri salabo. Tālāk rindiņā cits pēc cita tiek reinkarnētas virtuves skapīša durvis, kumodes atvilktnes, aizkaru stanga, krāns, elektrības rozete un vēl dažas lietas, kuru nepieciešamību tikt salabotām pamana meistars pats.Es tik staigāju nopakaļ un padodu ķeblīti, kur pakāpties, pieturu skrūves vai pasniedzu urbi. Pēc 53 minūtēm viss ir salabots, un meistars caur zobiem novelk: «Tā, kundze, šis tā kā būtu viss?» Manai sajūsmai nav robežu. Jā, tas tā kā būtu viss! Būtu zinājusi, ka tik ātri un vienkārši, sen jau būtu saņēmusies. Kungs no manis paprasa tieši to pašu cenu, par ko vienojāmies sākumā, ne par centu vairāk. Pēc mirkļa aizveru aiz meistara durvis. Rokturis vairs nepaliek rokā. Cik patīkami! Un tā pat nebija stunda!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē