• Aicina ziedot vētrā cietušo stārķu ārstēšanai

    Daba un dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    7. augusta postošajā vētrā smagi cietuši arī dzīvnieki. Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrība «Drauga Spārns» un Savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs «Ežu Hospitālis» lūdz palīdzību vētrā cietušo stārķu ārstēšanai.

    Savvaļas dzīvnieku palīdzības centra Ežu Hospitālis Facebook ierakstā lasāms:

    "Brīdinām Sirdi plosoši un nepatīkami skati!! Kad daba vienā dienā izspēlē pavisam ļaunu joku.. nesaudzējot pilnīgi neko un nevienu.. Varam teikt, ka šodien mēs visi piedzīvojām kaut ko pavisam biedējošu un neierastu, kas nodarīja lielu postu. Kāds tika cauri vien ar izbīli, bet kādam tika apskādēta mašīna, kādam izpostītas viņa mājas, bojā gāja raža saimniecībās un kādam – tika atņemta dzīvība.. vēl vakardien tie paspēja pasildīties saulītē, bet šodien dvēselītes jau ir ceļā uz debesīm..

    Šis ir skats no izsaukumiem, ko šodien saņēmām. Bojā gājuši neskaitāmi stārķi, dzīvi palikušie – lielākoties katram vairs tikai pa vienam spārnam, kāds smagi sasities, kāds apātisks un sāpju agonijā.. Šobrīd apsekojām pirmo teritoriju, bet zinām, ka šis nav viss.. Mēs nezinam, cik gara būs šī nakts, lai glābtu tos, kas vēl glābjami un nezinam, ar cik kuplu stārķu pulku mēs atgriezīsimies mājās. Ir jāpalīdz tiem, kas palikuši dzīvi – izvērtējot to veselības stāvokli un lemjot par turpmāko rīcību, kas būtu vispiemērotākā katram putnam, kā arī – mēs nespējam bojā gājušos vienkārši atstāt guļam uz lauka..

    Līdz ar to, mūsu kuplais pulks kļūs vēl kuplāks un, tā kā šis mūs pārsteidza pavisam nesagatavotus, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja kāds spētu mūs finansiāli atbalstīt.. Par precīzāku veselības stāvokli, traumām, dzīvajiem un bojā gājušajiem, un attiecīgi – vajadzībām, mēs spēsim komentēt tikai tad, kad visi putni būs nonākuši drošībā, kas šobrīd ir pats galvenais! Mēs darīsim visu, lai palīdzētu traumētajiem putniem un cerēsim, ka tiem, kas šo vētru neizturēja, pēdējais lidojums uz debesīm būs krietni mierīgāks..

    Lai gan Drauga spārns ir pārpildīti, arī viņi atsaucas šodien nelaimē nonākušajiem, taču visus nespēj uzņemt."

    Biedrība Savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs
    “Ežu Hospitālis”
    Reģ.nr. 40008325429
    AS, Swedbank
    LV24HABA0551054796534
    Mērķis: vētrā cietušajiem stārķiem

    Ieraksts Biedrības Drauga Spārns Facebook kontā vēsta:

    "Vakardiena nesusi milzīgus postījumus visiem, arī savvaļas putniem. Saņēmām neskaitāmus zvanus no Zemgales par nosistiem un savainotiem stārķiem, par bariem traumētu putnu. Skati, kas pavērās, bija kas līdz šim nepieredzēts un sirdi plosošs. Kaut mūsu stārķu voljērs ir pārpildīts, un iespējas uzņemt jaunus stārķus mums ir ļoti limitētas, šajā ārkārtas situācijā atbrīvojām telpu, kur vakar nakts melnumā tika atvesti 9 izdzīvojušie putni no viena šāda bara. Vēlamies izteikt milzīgu paldies Edvin Dorofeev, kurš pēc darba steidzās uz Jaunpili palīgā iedzīvotājiem saķert traumētos putnus un pēc tam nogādāja tos pie mums. Bez viņa tie rītu nebūtu sagaidījuši..

    Ļoti novērtēsim, ja sniegsiet mums atbalstu izdzīvojušo un smagi traumēto stārķu ārstēšanā un rehabilitācijā."

    Konts ziedojumiem:
    Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrība «DRAUGA SPĀRNS»
    Vienotais reg. Nr. 40008193885
    Konta Nr. LV07PARX0016203270001

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē