• 3 veidi, kā sabojāt mikrošķiedras drāniņu

    Māja
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    13. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Peter Zijlstra / Shutterstock
    Mikrošķiedras drāniņa ir mājas uzkopšanas supervaronis – tā lieliski uzsūc mitrumu un spēj notīrīt virsmas pat bez tīrāmajiem līdzekļiem. To ir ļoti viegli kopt un diezgan grūti sabojāt, taču ir trīs veidi, kā to izdarīt. Lūk, ko nevajadzētu darīt ar mikrošķiedras lupatiņām.
    1. Netīri karstas virsmas
      Ar mikrošķiedras drānu var viegli un labi notīrīt dažādas virsmas un spodrināt stiklu, bet ar tām nedrīkst tīrīt karstu virsmu – piemēram, tikko izslēgtu cepeškrāsni vai plīts virsmu, jo mikrošķiedra sakusīs.
    2. Neizmanto tīrīšanas līdzekļus
      Ūdenī samitrinātā mikrošķiedras lupatiņa pirms darba labi jānospiež – tā, lai tā ir viegli mitra, nevis slapja. Nedrīkst izmantot nekādus ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus! Sadzīves ķīmija nevis palielinās mikrošķiedras tīrīšanas efektivitāti, bet, tieši pretēji, samazinās to un pat var sabojāt audumu: tas savas īpašās spējas zaudēs un kļūs par parastu lupatu.
    3. Nemazgā kopā ar citiem audumiem un neizmanto mīkstinātāju
      - Mikrošķiedras drāniņa nav jāmazgā pēc katras tīrīšanas reizes, bet gan tikai tad, kad tā kļuvusi netīra: atstāj aiz sevis putekļus un mitrumu. Tad lupatiņu izmazgā ar siltu ūdeni un trauku mazgājamo līdzekli vai saimniecības jeb veļas ziepēm un kārtīgi izskalo.
      - Reizi pa reizei ieteicams to izmazgāt arī veļasmašīnā, lai pilnībā iztīrītu no uzkrātajiem putekļiem.
      - Jāatceras, ka mikrošķiedras audumu veļasmašīnā nedrīkst likt kopā ar citu veidu audumiem, īpaši kokvilnu un vilnu. Ja tomēr kļūdas pēc mikrošķiedras audums izmazgāts kopā ar kokvilnas dvieļiem, to izmest nevajag. Lupatiņa jāizmazgā vēlreiz – tikai atsevišķi no citiem audumiem –, un tīrīšanas spējas atgriezīsies.
      - Vēl jāievēro: mazgājot mikrošķiedru, drīkst lietot tikai veļas pulveri, bet ne veļas mīkstinātājus un balinātājus.
      - Mikrošķiedras audumi karstuma nebaidās: tos var un pat vajag mazgāt iespējami karstākā ūdenī, drīkst griezt centrifūgā un žāvēt gan veļas žāvētājā, gan uz radiatoriem.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē