• Pārbīdi mēbeles un dzīvo labāk! Kā iekārtot istabu pēc fenšui principiem

    Ezoterika
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    9. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Artist: Pinkystock / Shutterstock
    Fenšui ir sena zinātne par harmoniju, un visu, kas notiek mūsu dzīvē, tā iedala deviņās kategorijās, kas apvienotas noteiktā secībā. Katrai kategorijai ir noteikts virziens, krāsa un elements, un šīs zināšanas tiek izmantotas telpu iekārtošanā. Līdz ar to – nekā sarežģīta! Deviņās zonās var sadalīt visu mājokli vai arī katru istabu atsevišķi.

    Kad debespuses mājoklī noteiktas, jāķeras pie konkrēto zonu aktivizēšanas noteiktu mērķu sasniegšanai. Rīkojies radoši, katrai telpai izvēlies svarīgo. Uz viesistabu faktiski attiecas visas norādes.

    1. Dzīves aspekts – bagātība (DA)

    Šajā zonā novieto krasulu, ko dēvē par naudas koku, vai citu telpaugu ar apaļas formas lapotni (augam jābūt veselīgam; nokaltis augs ar steigu jāizmet!). Zonas aktivizēšanai ieteicama zaļa un violeta krāsa. Nekādā gadījumā te nedrīkst atrasties atkritumu spainis vai krāmi! Šai vietai jābūt labi apgaismotai. Runājot līdzībās, kokam, lai tas labi augtu, vajag gaismu. Arī, lai tavs kapitāls vairotos, nepieciešama gaisma! 

    2. Dzīves aspekts – slava (D)

    Šī vieta sekmē tavu kā personības izaugsmi. Izvieto savus diplomus, balvas, atzinības rakstus. Akcentē sarkano krāsu. Zonas aktivizēšanai noderēs sarkanā krāsa, kristāla piramīda, attēls ar putniem vai skaista putna spalva. 

    3. Dzīves aspekts – mīlestība (DR)

    Ja vēlies piesaistīt (saglabāt, vairot) mīlestību, tad aktivizē šo vietu, izvietojot jaunas, skaistas lietas, to, kas saistās ar romantiku (mūzika, fotogrāfijas, gleznas). Priekšmetus vēlams likt pa pāriem, piemēram, divas vāzītes, divi svečturi. Vēlamās krāsas – zemes toņi, aktivizēšanai – sarkanā. Sievietēm, kuras vēlas attiecības, nav vēlams šajā zonā novietot, piemēram, gleznu vai fotogrāfiju, kurā redzama viena sieviete. Tas piesaista vienatni, vientulību.Lai aktivizētu mīlestības enerģiju, šajā zonā novieto rozā kvarca gabaliņu.

    4. Dzīves aspekts – bērni (R)

    Bērnistabā vai bērnu stūrītī izvieto visu, kas saistās ar bērniem, viņu zīmējumus, rotaļlietas. Zonu aktivizē balta, zelta, sudraba krāsa.

    5. Dzīves aspekts – augstāko spēku palīdzība (ZR)

    Savā ziņā tas ir altāris, meditācijas vieta. Izvieto šeit tevi iedvesmojošu dzīves skolotāju vai cilvēku fotogrāfijas. Metāla zvaniņš vai vēja zvans palīdzēs ievibrēt enerģijas, attīrīt zonu ar dzidru skaņu. Ik pa laikam ieskandini zvaniņu – un jau drīz saņemsi negaidītu palīdzību, kas var atnākt kā domforma vai reāla palīdzība. Ja sapņo par tāliem ceļojumiem, izvieto šeit savu sapņu vietu attēlus, uzlūko tos, iedomājies, ka tur jau atrodies. Galvenais – tici, ka sapņi piepildās!

    6. Dzīves aspekts – karjera (Z)

    Šeit vēlams novietot bruņurupuci vai citus priekšmetus, kas saistīti ar ūdeni (strūklaka, akvārijs u. tml.). Īpaši vēlams metāls (piemēram, monētas, vēja zvans), jo tas aktivizē enerģijas. Akcentam – melna vai zila krāsa. 

    7. Dzīves aspekts – zināšanas (ZA)

    Šajā zonā iekārto vietu, kur mācīties, iegūt jaunu informāciju. Te var atrasties grāmatplaukts (bibliotēka), dators u. tml. Enerģijas aktivizē bēšie un zemes toņi. 

    8. Dzīves aspekts – ģimene (A)

     Šī vieta jāiekārto ļoti pārdomāti, harmoniski. Iederēsies telpaugs, ko uzskati par ģimenes koku. Aktivizācijas krāsa – zaļa.

    9. Dzīves aspekts – veselība (centrs)

    Pēc mājas plāna rūpīgi atrodi šo vietu – pašā centrā. Fenšui meistari te iesaka lielu kristāla lustru un lietas, kas rada pozitīvas emocijas, raisa smaidu. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē