• Kad tiks izmaksāts 200 eiro pabalsts par katru bērnu?

    Attiecības
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Labklājības ministrija izplatījusi paziņojumu, ka tiks izmaksāts vienreizēju 200 eiro pabalstu, lai mazinātu elektroenerģijas izdevumus un ar tiem saistīto pakalpojumu sadārdzinājumu. Kad ģimenes šo pabalstu saņems?

    Lēmums pagaidām ir pieņemts Sadarbības padomes sēdē un tas vēl jāapstiprina Ministru Kabinetā un Saeimā. Taču atbilstoši šī brīža aprēķiniem un nodomiem plānots par četru mēnešu periodu (no 2022. gada janvāra līdz 2022. gada aprīlim) izmaksāt vienreizēju atbalstu 200 eiro apmērā, t.i., 4 × 50 eiro par katru bērnu. Pabalsta izmaksai būs nepieciešami 80 miljoni eiro.

    Atbalstu varēs saņemt viens no vecākiem: 

    • kuram ir tiesības uz bērna kopšanas pabalstu par bērnu līdz viena gada vecumam,
    • kas saņem ģimenes valsts pabalstu
    • vai kuram sakarā ar bērna dzimšanu ir tiesības saņemt maternitātes pabalstu un bērns dzimis līdz 2022. gada 30. aprīlim.

    Atbalstu izmaksās arī par bērnu, kurš atrodas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, sociālās korekcijas izglītības iestādē vai ieslodzījuma vietā, kuram ir piešķirts alternatīvais statuss laikā no š.g. 1. janvāra līdz 30. aprīlim vai kurš ir vecumā no 16–17 gadiem (ieskaitot), nemācās un nav stājies laulībā. Tāpat šo atbalstu saņems arī studenti līdz 24 gadu vecumam, ja nav stājušies laulībā.

    Vienreizējs pabalsts 500 eiro apmērā par katru bērnu tika izmaksāts arī pērn. Lai saņemtu pabalstu ģimenēm nebija jāraksta papildu iesniegumi, nauda tika automātiski ieskaitīta jau esošo pabalsta saņēmēju kontos. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē