• Aicina uz seksuālajai labbūtībai un drošībai veltītām meistarklasēm

    Sekss
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Seksualitātes izprašana, zināšanas par intīmo veselību un drošību, kā arī spēja nospraust robežas, ne tikai mazina potenciālos riskus, bet arī ievērojami uzlabo dzīves kvalitāti jebkurā vecumā. Septembrī SexyStyle izglītības programmā iekļautas trīs jaunas meistarklases, kas veltītas piekrišanai, sievietes iegurņa veselībai un tam, kā komunicēt par seksu ar bērniem no dzimšanas līdz pieaugšanai.

    Cilvēka brīvība beidzas tur, kur sākas otra personiskās robežas, tāpēc piekrišana (angliski – consent) ir cieņpilnas dzīves neatņemama sastāvdaļa un jebkuru, it īpaši intīmo, attiecību pamats. 20. septembrī meistarklasē «Pajautā vispirms! Piekrišana kā prakse baudpilnās attiecībās» dalībnieki uzzinās, kāda ir tās nozīme, kāpēc un kā to sajust, sniegt, jautāt neatkarīgi no attiecību veida un ilguma. Iesaistoties atraktīvos vingrinājumos, dalībnieki atklās, kāpēc piekrišana neaprobežojas ar  vai , iemācīsies labāk izprast savu ķermeni un tā robežas, kā arī apgūs praktiskus komunikācijas paņēmienus, kas ļauj ne tikai izvairīties no nepatīkamām un pat vardarbīgām situācijām, bet arī uzlabot intīmās dzīves kvalitāti. 

    Savukārt 22. septembrī šī tēma līdzās virknei citu jautājumu tiks apskatīta meistarklasē «Kā runāt ar bērnu par seksualitāti? Atbalstoša un atbilstoša komunikācija». Uz to īpaši aicināti vecāki, skolotāji un citi interesenti, kuriem ikdienā jāatbild uz bērnu jautājumiem.

    SexyStyle sociālajos tīklos veiktā aptauja, kurā piedalījās 229 pilngadīgi respondenti, rāda, ka tikai ar 18% aptaujāto viņu vecāki bērnībā runājuši par seksu, savukārt 82% dalībnieku ģimenēs šī tēma tikusi ignorēta.

    «Kauns, nezināšana, pašu bērnības pieredze ir daži no iemesliem, kāpēc ar bērnu pārrunāt intīmus jautājumus var būt neērti un mulsinoši. Taču seksualitātes loma nemazinās, ja par to nerunā. Atklātas sarunas par seksu gan skolā, gan mājās var samazināt neplānotu grūtniecību un seksuāli transmisīvo slimību skaitu, ļauj atpazīt un aizkavēt seksuālo vardarbību un izveidot veselīgas partnerattiecības nākotnē,» komentē meistarklases vadītāja, SexyStyle eksperte un sertificēta dūla Eva Gulbe, kura papildina zināšanas psiholoģijā un regulāri vada nodarbības gan jauniešiem, gan pieaugušajiem.

    Trešā jaunā rudens cikla meistarklase ir «Sievietes ķermeņa balsts: iegurņa pamatnes attīstīšana veselībai un baudai», kas notiks 30. septembrī. Meistarklases dalībnieces iegūs zināšanas, kas palīdzēs labāk izprast savu iegurni, un noskaidros, ko iesākt, lai nesastaptos ar tādiem vājas vai pārāk saspringtas iegurņa pamatnes muskulatūras simptomiem kā urīna nesaturēšana, mazā iegurņa orgānu noslīdējumi, seksuālās baudas trūkums u.c., vai tos novērstu. SexyStyle ekspertes un topošās fizioterapeites Lauras Zuteres vadībā sievietēm būs iespēja izmēģināt praktiskus vingrojumu un elpošanas paņēmienus, kā arī kliedēt neskaidrības par populārajiem Kēgela vingrinājumiem un tajos izmantotajiem iegurņa pamatnes muskulatūras trenažieriem.

    Jau tradicionāli SexyStyle meistarklašu programmā iekļauti arī pasākumi, kas veltīti intīmās dzīves kvalitātes uzlabošanai, un pievēršas dažādām seksuālajām praksēm un tehnikām patīkamu sajūtu paspilgtināšanai.

    Divu stundu ilgās meistarklases norisināsies SexyStyle ekspozīcijas telpā K. Barona ielā 33a, Rīgā.

    Pilna meistarklašu programma šeit

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē