• Arnis Līcītis: Šeit, Latvijā, mani neviens gandrīz vairs neatceras

    Personība
    Sandra Zelenko
    24. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Deinats (Fotocentrs)
    Aktieris Arnis Līcītis nebija no tiem, kas publiski atklāj dvēseli. Ilgu laiku viņš izvairījās no uzstājīgajiem žurnālistiem un nevienu neielaida savā privātajā teritorijā. Šajā sarunā aktieris necentās izlikties labāks, nekā ir patiesībā, un daudz kas ir nojaušams arī nepateiktajā.
    Nākamais: Saknes

    Raksts publicēts žurnalā Ievas Stāsti 2010. gada 18. numurā

    Latviešu aktieris Arnis Līcītis dzimis 1946. gada 8. janvārī Rīgā, četrdesmit pieci gadi aktiera profesijā, ap divsimt kinolomu, filmēšanās intensitātes ziņā izgriezis pogas kādam citam Krievijas plašumus mīlošajam latvietim – kolēģim Ivaram Kalniņam. Arnis joprojām ir pieprasīts aktieris drāmā, melodrāmā un trillerī.

    Vi Arnis Licitis? Možno vzjatj u vas avtograf? * Maskavā, Pēterburgā, Kijevā vai Minskā šāds lūgums latviešu aktierim Arnim Līcītim ir ikdiena – uz ielas, metro, veikalā… Arī dzīve uz čemodāniem un ierastie maršruti uz Krieviju, Ukrainu, Igauniju. Filmēšanas laukumā kolēģi ir viņa labākie draugi, un neviens nešaubās – ja vajadzēs, Arnis lomā ielēks uzreiz. Ne katrs tā spēj, bet viņš māk.

    Zinu Arni no lomām un mazliet pazīstu arī dzīvē. Nojaušu, ka mūsu saruna nebūs viegla, jo viņš nav no tiem, kas atklāj dvēseli. Par darbu ir ar mieru runāt vienmēr, bet personisko dzīvi no ziņkārīgiem garāmgājējiem sargā. Bet – nu viņš ir piekritis Ievas Stāstiem atklāties. Dažbrīd skatiens, nopūta vai bez atbildes palicis mans jautājums ir daiļrunīgāks par jebkuriem skaļi pateiktiem vārdiem…

    * Vai jūs esat Arnis Līcītis? Drīkstu lūgt jūsu autogrāfu? – krievu val.

     

     

     

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē