• Klases foto. Nenopietni par nopietno

    Joki
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Nu, mīļās meitenes? Esat jau saņēmušas ziņu, kurā dienā jūsu mīlulīti grasās bildēt profesionāls fotogrāfs? Ir tāda sajūta, ka bez šīm dārziņa un klases bildēm mācību process nav iespējams. Bet ar katru gadu kļūst vieglāk! Ticiet man.

    Bērnudārzs

    25 minūšu ilga apspriede klātienes sapulcē. Cik bildēšanās ir jauka. Cik grupas foto ir nozīmīgs. Cik skaisti, ja meitenēm ir īpašas frizūras. Un mazajiem džentlmeņiem pirmie uzvalciņi un tauriņi. Aicinājums nežēlot neko. 3 atgādinājumi vacapā, 10 ziņas vecāku čatā.

    Izmisis Gabrielas mammas jautājums, vai vēl kāda meitene grasās vilkt Elzas kleitu no filmas Ledus sirds.

    Jo, ja grasās, tad Gabriela vilks Bellas kleitu no Skaistules un briesmoņa. Mēģinājums noturēties un neko neatbildēt. Foto rīts, kad pilnīgi visas mazās princeses ierodas ar lokainiem, vaļā palaistiem matiem. Piekļuves saņemšana bildītēm datorā. Secinājums, ka meita ar lācīti rokās izskatās tik mīlīga. Vēlme nopirkt pilnīgi visu no piedāvājuma, arīdzan krūzi, stikla bumbu ar foto un sniedziņu, ledusskapja magnētiņu un nākamā gada kalendāru. Mīnus 40 eiro.

    1. klase

    10 minūšu apspriede klases klātienes sapulcē. Skolotājas aicinājums tomēr izmantot iespēju. Pirmā klase tikai reizi mūžā. Nē, princešu kleitas gan nevajagot. Atļaujas parakstīšana un ielikšana dienasgrāmatā. 2 atgādinājuma ziņas par bildēšanos no skolotājas e-klasē. Dažas ziņas no meiteņu mammām klases vecāku čatiņā.

    Ko nozīmē – nedrīkst princešu kleitu, bet vai vienkārši skaistu kleitu arī ne?

    Sekojošas četras dažādu kleitu fotogrāfijas. Citas mammas ieteikums neuztraukties, jo noteikti var princešu kleitu. Bērna paziņojums, ka bildēšanās notika sporta stundas laikā un niknums, ka tāpēc izpalika sportiņš. Piekļuves saņemšana. Nobildētā bērna izmisīga vēlme nopirkt arī mīksto rotaļlietu ar paša foto uz punča. Vēl – krūze omei, atslēgas piekariņš, ledusskapja magnētiņš. Un lielais bilžu komplekts.
    Mīnus 40 eiro.

    2. klase

    7 minūšu ilga apspriede vecāku sapulcē. Skolotājas lūgums tomēr nobildēties, jo otrā klase tikai reizi mūžā. Aicinājums izvērtēt, vai visām meitenēm ir jābildējas ar visām draudzenītēm atsevišķi. Lūgums ģērbties svinīgi, bet varbūt tomēr nevajag ļoti grezni.

    Nē, nevajag tieši svārkus. Jā, bikses arī ir ok.

    Rīts ar lokšķērēm. Lūpu spīdums līdzi. Saņemot piekļuvi, secinājums, ka piedāvājumā ir tieši tie paši aksesuāri, kas pirms gada. Mēģinājums nedusmoties. Atkal lielais komplekts. Atkal ledusskapja magnētiņi. Krūze. Klases foto. Mīnus 30 eiro.

    3. un 4. klase

    5 minūšu apspriede klases vecāku sapulcē. Skolotājas diezgan liela vienaldzība par gaidāmo bildēšanos. Vien lūgums parakstīt atļaujas. Meitas paziņojums, ka visas draudzenes vilks džinsa bikses un košu krekliņu. Un matus augstajā astē. Jo! Tā! Vajag!

    Nagulaka iepriekšējā vakarā. Lūpu spīdums uz skolu.

    Pēc piekļuves saņemšanas secinājums, ka kādai no meitenēm līdzi bijušas arī zaļas acu ēnas, kas nav liegtas nevienai no draudzenītēm. Ledusskapja magnēts. Lielā klases bilde. Varot iztikt bez krūzītes un piekariņa. Aleluja! Mīnus 20 eiro.

    5. un 6. klase

    Klases aktīvākās mammas paziņojums čatā, ka ir ziņa no skolotājas. Bildēšanās. Atļaujas dienasgrāmatās, lūgums parakstīt. Un piebilde, ka to noteikti vajag izmantot. Jo bērni taču tā aug un mainās. Negribīga atļaujas parakstīšana. Bērna paziņojums, ka fotografēšanās bijusi muļķīga. Puiši ākstījušies. Piekļuve bildēm.

    Secinājums, ka dažām klases meitenēm krūtis ir lielākas nekā tev pašai.

    Meitas paskaidrojums, ka tie ir push-up krūšturi. Skropstu tuša. Krāsoti vai balināti mati. Ķēdes. Kluss secinājums, ka pasaule lēnām jūk prātā. Meitas skaļi iebildumi pret tiem stulbajiem magnētiņiem un krūzēm. Ok, vienu bildi omei. Divi eiro.

    7. klase

    Ziņa no klases audzinātājas e-klasē: vai vecāki vispār atbalsta domu par klases foto? Totāla aizmiršana par šo ziņu. Bērna paziņojums, ka šodien skolā notika bildēšanās. Tavs paraksts uz atļaujas ticis noviltots. Jā, viņa bija šajos saplēstajos džinsos un apspīlētajā krekliņā. Jā, varbūt gribēs to bildi. Bet viņa vēl nezina. Pagaidām nulle eiro.

    8.–12. klase

    Viss risinās tieši gandrīz tāpat kā 7. klasē. Suns beidz grauzt rotaļlietu ar bērna 1. klases portretu uz vēdera. Krūze ar bērnudārza laika foto saplīst pavisam. Uz ledusskapja skumst pieci magnētiņi ar dažādu laiku foto – no bērnudārza līdz ceturtajai klasei.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē