• 5 veidi, kā ienest mājās Ziemassvētku smaržu

    Svētki
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ziemassvētki jau tūliņ klāt, bet svētku sajūta kavējas? Ja vēlies, vari mēģināt to pievilināt, ienesot mājās svētku smaržu.
    1. Ienes mājās meža smaržu
      Nemaz nevajag lielu egli, lai piepildītu mājas ar sveķaini svaigo meža aromātu, – pietiek arī ar dažiem egles, priedes vai kadiķa zariem. 
      Ņem vērā: ja griez zarus dārzā, izvairies no klājeniskajiem kadiķiem, tiem piemīt specifisks aromāts. 
    2. Pagatavo smaržīgo katliņu
      Liec katlā produktus, kas asociējas ar Ziemassvētku smaržu (piemēram, krustnagliņas, kanēļa standziņas, mandarīnu un apelsīnu šķēlītes vai miziņas, dzērvenes, rozmarīnu, ābolus, kardamonu, ingveru), pārlej ar ūdeni un vāri zemā temperatūrā 1–2 stundas, papildinot ūdeni, ja nepieciešams. Māju piepildīs brīnišķīga svētku smarža. Smaržīgo katliņu var izmantot atkārtoti, bet ne vairāk kā 3–4 reizes.
    3. Iededz sveces
      Kā tad Ziemassvētkos bez svecēm? Veikalos pieejamas dažādas aromātiskās sveces ar Ziemassvētkiem raksturīgu smaržu – vaniļu, kanēli, kardamonu, ingveru, citrusiem u.c.. Tagad ir īstais laiks likt tās lietā. Lai nekaitētu veselībai, izvēlies sveces no dabiskiem materiāliem – sojas, rapšu vai bišu vaska, ar dabiskām smaržvielām un dakti no kokvilnas, lina vai skaliņiem. 
    4. Izcep piparkūkas
      Viss vienkāršais ir ģeniāls. Viena piparkūku panna un smaržos ne tikai virtuve, bet arī viesistaba un pat kāpņutelpa. Bonusā – svaigas piparkūkas!
    5. Paļaujies uz mandarīniem
      Ja nevari Ziemassvētkus iedomāties bez mandarīniem, tad tavas mājas, visticamāk, jau smaržo pēc svētkiem. Ja vēl uzliksi mandarīnu miziņas uz radiatoriem vai iemetīsi krāsnī vai kamīnā – svētku smarža garantēta. 

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē