Liellopa gaļas un ķirbja karijs
Gaļas ēdieni
18. decembris, 2017
Liellopa gaļas un ķirbja karijs
Austrumu virtuves cienītājiem. Idejas, ja vēlies eksperimentēt un pagatavot mūsu tradicionālo liellopa gaļu, cūkgaļu un dārzeņus indiešu garšvielās.
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes vīnogu sēklu eļļas (var lietot olīveļļu) 1,5 tējkarotes kumina 1 tējkarote sinepju sēklas 1 kanēļa standziņa 3 kardamona pākstis 1 tējkarote karija 1 liels sīpols 6 cm liels ingvera gabals 6 daiviņas ķiploka 2 mazi sarkanie čili 3 tējkarotes Indijas garšvielu maisījuma Garam masala 3 tējkarotes kurkumas 400 g konservētu sasmalcinātu tomātu 1,2 kg liesas liellopu gaļas, kas sagriezta 4-5 cm lielos gabalos 600 g ķirbja, ko sagriež 3 cm lielos gabalos sāls, pipari
Piedevām nedaudz koriandra lapiņu mango čatnijs (meklē lielveikalos Austrumu garšvielu plauktā) vārīti rīsi gurķu un piparmētru mērce
Pievieno sasmalcinātu ingveru, ķiplokus un čili, cep vienu minūti, pieber garam masala un kurkumu, maisot cep vēl vienu minūti. Tad liek klāt konservētos tomātus, iemaisa un uzvāra, pievieno gaļas gabalus. Uzkarsē, tad karstumu samazina un, reizēm apmaisot, sautē apmēram 15 minūtes, līdz mērce sabiezē. Pielej 1,5 glāzi ūdens, pievieno sāli un piparus, ik pa brīdim apmaisot, sautē apmēram divas stundas, līdz gaļa ir mīksta. Liek klāt ķirbja gabaliņus, vāra tos mīkstus – apmēram 10–15 minūtes.