• Pediatre uzskata, ka zīdainim lielveikalā nav ko darīt!

    Zīdainis lielveikalā
    Dace Rudzīte
    Dace Rudzīte
    Mans Mazais
    Mans Mazais
    8. maijs, 2014
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    «Esmu ievērojusi un nespēju palikt vienaldzīga pret to, ka māmiņas pa karstu un smacīgu veikala iekštelpu pastaigājas ar bērnu ratiņiem tāpat kā uz ielas – zīdainīši satuncīti un sapakoti, kamēr pašas māmiņas izģērbušās pusplikas. Kādā pirtī jāuzturas mazajam cilvēciņam, kas nevar mammai pateikt, ka viņam nav labi… Kā apieties ar maziem zīdainīšiem iepirkšanās centros un veikalos?» mums raksta lasītāja Liene.

    Atbildi vaicājām pediatrei Vizmai Meikšānei, kas uzskata, ka ar zīdaini uz lielveikalu nav jādodas.

    Protams, visiem jāēd, taču iepirkties var arī tētis vai mamma, kas atstāj mazo tēta pieskatīšanā. Ja tiešām nav citas iespējas un uz veikalu jāiet kopā ar mazuli, viņš telpās noteikti jānoģērbj – jānovelk cepurīte un cimdi, noteikti mazais jāatbrīvo no kombinezona. Būtībā veikalā zīdainim jābūt apģērbtam tieši tāpat kā mājās, lai izvairītos no pārkaršanas.

    Ja tev ir kāds aktuāls jautājums pat grūtniecību vai bērnu, raksti mums: [email protected]

    2 komentāri

    ievuskins
    CITĒJU:Atbildi vaicājām pediatrei Vizmai Meikšānei, kas uzskata, ka ar zīdaini uz lielveikalu nav jādodas. Protams, visiem jāēd, taču iepirkties var arī tētis vai mamma, kas atstāj mazo tēta pieskatīšanā.Āmen! Varu tikai piekrist! Mūsu ģimenē tētis/vīrs ir tas, kurš iepērkās. Viņš ir tas, kurš brauc ar mašīnu, tad nu ārtāk, ērtāk un vienkāršāk. Kad nu man, mammai, sagribās aiziet uz bodi, bērni paliek vīra pārziņā un es varu netraucēti, atslābinoties nodoties relaksācijai, uzmērot visas sevi interesējošās kurpes pēc kārtas vai izmeklējot īsto sieru vakariņām :) Protams, lielais dēls (5g. 5mēn.) zina, kas ir veikals. Mums nekad nav bijušas problēmas doties abiem kopā uz veikalu, jo pirms tam esam izrunājuši ko pirksim un ko noteikti nepirksim. Vienmēr arī aizejam uz rotaļlietu stendu PASKATĪTIES.., puika man visu izrāda, pastāsta. Viņš zina, ka tikai skatāmies.., tāpēc veikalā nekādu diskusiju, kreņķu vai kašķu par to, ka jāpērk, nav bijis. Katreiz gan dabū kādu nelielu kārumiņu, ko pats noskatījis, bet tiešām tas ir, kas neliels- kinderola, čupa čups, kāds žurnāls.. Kaut viņš uz veikalu iet varbūt 1-2 reizes mēnesī, nebūt nenozīmē, ka viņš arī kārumiņus dabū tikpat reizes mēnesī ;)

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē