• Kāpēc vannasistabā ūdens aukstāks?

    Ūdens
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    17. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ko darīt situācijā, kad virtuvē pa silto krānu nāk gandrīz verdošs ūdens, bet vannasistabā, lai nomazgātos, tikpat kā nav nepieciešams atgriezt auksto krānu? Tas atsaucas arī uz rēķinu, jo mazgājoties sanāk patērēt gandrīz vai tikai karsto ūdeni, kas maksā nesalīdzināmi dārgāk.

    «Katra situācija, protams, ir jāizskata individuāli – jāveic karstā ūdens sistēmas pārbaude, lai konstatētu problēmas iemeslu un veiktu nepieciešamos darbus pilnvērtīgai karstā ūdens padeves nodrošināšanai,» uzsver Kvalitātes kontroles nodaļas vadītāja Elīna Silionova.

    Tāpēc, ja ir novērojamas problēmas karstā ūdens sistēmas darbībā, par tām obligāti jāinformē «Siltumserviss Rīga», zvanot uz diennakts klientu apkalpošanas centru pa bezmaksas tālruni 80000610 vai iesniedzot pieteikumu elektroniski mājaslapas www.siltumserviss.lv sadaļā Sazinies ar mums.

    Biežākie iemesli, kāpēc var būt karstā ūdens temperatūras svārstības starp virtuves un vannasistabas stāvvadiem, ir sekojoši:

    • vannasistabās ir uzstādīti dvieļu žāvētāji, kas patērē lielāku siltumenerģijas daudzumu, veidojas garāks cirkulācijas ceļš un notiek siltumatdeve no dvieļu žāvētāja, kas ietekmē karstā ūdens padeves temperatūru;
    • ūdens sastāvā ir kaļķis, dzelzs un citi ķīmiskie elementi, kas laika gaitā veido nogulsnes uz virsmām cauruļu iekšpusē, kā rezultātā ievērojami mazinās ūdens caurplūde stāvvados, karstā ūdens padeves spiediens un padeves temperatūra;
    • stāvvada izvietojums, karstā ūdens sistēmas konfigurācija un iespējamie siltuma zudumi.

    Ņem vērā!

    «Siltumserviss Rīga» veic siltumsistēmu uzturēšanu un remontdarbus tikai SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» apsaimniekotajās ēkās.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē