• «E.Gulbja laboratorija» varētu pārtraukt valsts apmaksātos izmeklējumus

    Medicīna
    Ziņu aģentūra LETA
    13. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Paula Čurkste / LETA
    «E. Gulbja laboratorija» par valsts apmaksātajām analīzēm no valsts šogad nav saņēmusi ap 2,8 miljonus eiro un arī apsver šo izmeklējumu pārtraukšanu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma projektu vadītāja Džineta Dimante.

    Ja laboratorija nesaņems garantijas no valsts, ka nauda tiks samaksāta, tad tā būs spiesta pāriet uz analīžu sniegšanu tikai par maksu, taču pagaidām termiņš, kad tas varētu notikt, nav noteikts, pauda Dimante. «Gaidām konstruktīvu problēmas risinājumu no jaunās valdības,» piebilda Dimante.

    Kā ziņots, «Centrālā laboratorija» no 15.septembra nepietiekamā valsts finansējuma dēļ valsts apmaksātos pakalpojumus sniegs apmaksātās kvotas ietvaros, līdz ar to iedzīvotājiem tie būs pieejami rindas kārtībā pēc iepriekšēja pieraksta, aģentūru LETA informēja laboratorija. Ņemot vērā, ka finansējums 2023.gadā piešķirts reālajam iedzīvotāju pieprasījumam acīmredzami nepietiekamā apmērā, valsts apmaksātajiem pakalpojumiem nauda beidzas katra mēneša 10.-15. datumā.

    Lai nodrošinātu laboratorisko izmeklējumu izdevumu segšanu par 2023.gada pirmajā pusgadā faktiski sniegtajiem pakalpojumiem, kas pārsniedza līgumos ar pakalpojuma sniedzējiem iekļauto apjomu, valdība 12.septembrī atbalstīja līdzekļu piešķiršanu 11 194 169 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē