• Ar gājienu atzīmēs gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām

    Drošība
    Ziņu aģentūra LETA
    3. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Baltkrievu kopiena Latvijā 9. augustā plkst.19 rīkos gājienu no Nacionālās bibliotēkas līdz Brīvības piemineklim, atzīmējot trešo «gadadienu kopš viltotajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām» un vardarbīgās protestu apspiešanas, aģentūru LETA informēja biedrībā FreeBelarus.

    Latvijas baltkrievu apvienības Supolka rīkotajā gājienā piedalīsies baltkrievi, kuri pēc 2020. gada augusta protestiem sekojušā vardarbības viļņa raduši patvērumu Latvijā.

    Pasākumā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš atbalsta baltkrievu pilsoniskās sabiedrības centienus dzīvot brīvā, demokrātiskā un eiropeiskā Baltkrievijā bez Krievijas dominances.

    9. augusts pasludināts par starptautisko dienu solidaritātei ar Baltkrieviju. Šajā dienā baltkrievi visā pasaulē rīkos akcijas, lai pievērstu uzmanību situācijai Baltkrievijā, atbalstītu baltkrievu brīvprātīgos cīnītājus Ukrainā un palīdzētu politieslodzītajiem un viņu ģimenēm.

    LETA jau rakstīja, ka saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 2020. gada 9. augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko esot ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svjatlana Cihanouska – 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Cihanouska. Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē