• Vai sankciju apiešana? Uz Krieviju nogādāta Latvijas uzņēmuma pārdota lidmašīna

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    18. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Iespējams, pārkāpjot sankcijas, caur Lietuvu uz Krieviju nogādāta Latvijas uzņēmuma pārdota neliela lidmašīna, ziņo Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT pētnieciskās žurnālistikas komanda.

    Tā vēsta, ka lidmašīna «Beechcraft B24R Sierra», kas 31.martā Kauņā caur Poliju ieradās no Spānijas, 2.aprīlī devās uz Pleskavu un pašlaik Maskavā tiek pārdota. Lietuvas Satiksmes drošības pārvalde, kas atļāva lidojumu no Kauņas uz Krieviju, uzstāj, ka pašlaik spēkā esošās starptautiskās sankcijas šajā gadījumā neesot pārkāptas.

    Pēc LRT rīcībā esošās informācijas, lidmašīnu pārdeva Latvijas uzņēmums «Fly Sky», un tā Spānijā tika izmantota pilotu apmācības akadēmijā «FlyUp Academy». «Fly Sky» vienīgais īpašnieks ir Viļņā reģistrētā kompānija «Aviaserviso grupe», un to vada Lietuvas pilsonis, kurš līdz 2021.gada augustam bija arī Spānijas «FlyUp Academy» vadītājs.

    Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienests sācis izmeklēšanu par iespējamo sankciju apiešanas shēmu. Šajā shēmā iesaistīts arī pilots, kas ir Lietuvas pilsonis, un Kazahstānas un Krievijas uzņēmējs, kuram ir bizness Lietuvā, vēsta LRT.

    Lietuvas sabedriskais medijs vēsta, ka šogad lidmašīnām no Lietuvas uz Pleskavu lidot atļauts ne tikai 2.aprīlī, bet arī 14.janvārī un 15.martā.

    Rietumvalstu sankcijas, kas noteiktas pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, aizliedz Krievijai pārdot lidmašīnas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē