• Uz sociālo rehabilitāciju – bez rindas

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    25. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Sociālās integrācijas valsts aģentūra (SIVA) šogad ir ieplānojusi 1730 budžeta vietas sociālajai rehabilitācijai cilvēkiem ar funkcionēšanas traucējumiem. Šobrīd uz šo pakalpojumu vispār nav rindas, tāpēc cilvēki, piesakot pakalpojumu, to var saņemt nekavējoties – uzreiz pēc lēmuma saņemšanas par pakalpojuma piešķiršanu.

    14 dienu ilgu rehabilitācijas kursu no valsts budžeta līdzekļiem var saņemt cilvēki ar funkcionēšanas traucējumiem darbspējīgā vecumā un pēc darbspējīgā vecuma, ja cilvēks strādā.

    Lai pieteiktos sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai, divu mēnešu laikā pēc medicīniskās rehabilitācijas kursa pabeigšanas pašvaldības sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums par pakalpojuma piešķiršanu, aizpildīta funkcionēšanas spēju pašnovērtējuma anketa, izraksts (kopija) par medicīniskās rehabilitācijas pabeigšanu, kurā ir ierakstīta rekomendācija sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai un norādīts tās saņemšanas mērķis. Sociālais dienests pēc dokumentu saņemšanas pārbauda, vai dokumenti ir iesniegti atbilstoši noteikumiem, un veic cilvēka pašaprūpes un mobilitātes spēju novērtējumu pēc Bartela indeksa, nosūta dokumentus SIVA. Aģentūra izvērtē saņemtos dokumentus, pieņem lēmumu par pakalpojuma piešķiršanu vai atteikumu un nosūta lēmumu cilvēkam un arī informāciju sociālajam dienestam.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē