• «Porsche» pirmajā pusgadā uzņēmis pozitīvu vektoru

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Porsche» uzņēmējdarbības rādītāji šā gada pirmajos sešos mēnešos ir turpinājuši attīstīties pozitīvi, uzrādot ievērojamu grupas tirdzniecības ienākumu un pamatdarbības peļņas kāpumu. Tirdzniecības ienākumi pieauguši par 14% un sasnieguši 20,43 miljardus eiro. Pamatdarbības peļņa palielinājusies par 10,7% – līdz 3,85 miljardiem eiro. Grupas pamatdarbības ieņēmumi no pārdošanas pirmā pusgada beigās bija 18,9%, sasniedzot iepriekš izvirzītā mērķa augstāko robežu, proti, uzņēmums bija noteicis, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos pārdošanas apgrozījumam jābūt 17–19%.

    «Mēs kārtējo reizi esam uzrādījuši veiksmīgus finanšu rezultātus, vienlaikus veicot apjomīgas investīcijas mūsu nākotnē. Tas demonstrē uzņēmuma stingro apņemšanos īstenot izstrādāto stratēģiju. Klientu atsauksmes un uzņēmuma finanšu sasniegumi liecina, ka esam uz pareizā ceļa,» balstoties uz pozitīvajiem pusgada rezultātiem, norāda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

    Līdz ar apjomīgajām investīcijām produktos un inovācijās, šā gada pirmajos sešos mēnešos neto naudas plūsma uzņēmumā ir nedaudz samazinājusies – līdz 2,22 miljardiem eiro, pērn tādā pašā periodā tā bija 2,39 miljardi eiro. Tikmēr automobiļu segmentā pamatdarbības neto naudas plūsmas attiecība sasniedza 11,7%, pērn tādā pašā periodā – 14,5%, kas arī ir saistīts gan ar vērienīgajiem ieguldījumiem pamatdarbībā, gan īslaicīgi palielinātu noliktavu.

    2023. gada pirmajos sešos mēnešos klientiem piegādāti 167 354 automobiļi, kas ir par 14,7% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

    Valdes priekšsēdētāja vietnieks un par finanšu un IT jautājumiem atbildīgais valdes loceklis Lucs Meške atzinīgi novērtē «Porsche» komandu par tās sniegumu gada pirmajos sešos mēnešos.

    «Mēs lepojamies ar rezultātiem, ko esam sasnieguši šajos sarežģītajos apstākļos. Tirdzniecības ienākumi un peļņas pieaugums ir saistīts galvenokārt ar lielāku pārdošanas apjomu un stabilām cenām. Tas ir bijis izcils komandas darbs. Grupas pamatdarbības peļņa pieauga gandrīz par 11%, neraugoties uz augstākām izmaksām salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Palielinātās izmaksas daļēji pamatojamas ar augsto inflāciju, intensīvākām pārdošanas aktivitātēm saistībā ar jauno «Porsche Cayenne», digitalizāciju un aizvien lielāku mūsu iesaistīšanos autosportā,» saka Meške.

    Globālā ekonomiskā situācija joprojām ir saspringta. «Porsche AG» izaicinājumus arvien rada centieni stabilizēt piegādes ķēdes un detaļu pieejamību, vispārējās pieaugošās izmaksas un dažādi ģeopolitiskie saspīlējumi. Neskatoties uz to, «Porsche» apstiprina prognozes 2023. gadam ar nosacījumu, ja būtiski nepasliktināsies situācija globālajā ekonomikā un piegādes ķēdēs. «Porsche» sagaida, ka 2023. gada beigās grupas pamatdarbības ieņēmumi no pārdošanas būs 17–19%. Šī prognoze balstās uz pieņēmumu, ka grupas tirdzniecības ieņēmumi veidos 40–42 miljardus eiro.

    «Neraugoties uz globālajiem izaicinājumiem, mēs būtiski investējam savā attīstībā, inovācijās un visā «Porsche» ekosistēmā nākotnes produktu un pakalpojumu izstrādē. Mēs esam apņēmīgi savos centienos virzīties uz priekšu mūsu modernās stratēģijas īstenošanā, kas sniedz patiesi sportisku luksusa klases pieredzi,» uzsver Meške.

    Finanšu pakalpojumu struktūrvienība «Porsche Financial Services» (PFS) gada pirmajos sešos mēnešos turpinājusi stabilu izaugsmi: tirdzniecības ienākumi pieauguši līdz 1,65 miljardiem eiro, pērn tādā pašā periodā – 1,62 miljardi eiro. PFS pamatdarbības peļņa samazinājusies līdz 147 miljoniem eiro, iepriekšējā gadā – 216 miljoni eiro. Samazinājumu lielā mērā noteica procentu likmju riska ierobežošanas pasākumi, kā arī mazāki uzkrājumi kredītu zaudējumu nodrošinājumam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē