• Piekauj, aplaupa un aizdedzina – policija aiztur sešas personas par vīrieša slepkavību

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Šā gada 28. augustā Valsts policijas likumsargi aizturēja sešas personas, kas saistītas ar vīrieša slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

    Proti, vīrietis nomaļā neapdzīvotā teritorijā Rīgā, Purvciemā, tika smagi piekauts, aizdedzināts un aplaupīts, pēc kā vēlāk iestājās viņa nāve. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu izdarījušas bojāgājušam iepriekš pazīstamas personas konflikta laikā.

    Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, un diviem aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet pārējām aizdomās turētajām personām – policijas uzraudzība.

    Šā gada 27. augustā Rīgā, Purvciema mikrorajonā, kāds aculiecinieks, kurš tobrīd pastaigājās ar suni, nomaļā teritorijā atrada uz zemes gulošu vīrieti ar miesas bojājumiem un apdegumiem un paziņoja par to operatīvajiem dienestiem. Jāatzīmē, ka cietušajam nebija ne apģērba, ne dokumentu, taču policisti noskaidroja viņa identitāti un to, ka viņš dzimis 1998. gadā.  Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess. Vīrietis ar smagām traumām un ķermeņa apdegumiem tika nogādāts ārstniecības iestādē, un 1. septembrī diemžēl iestājās viņa nāve.

    28. augustā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas darbinieki sadarbībā ar Rīgas Teikas iecirkņa darbiniekiem aizdomās par minētā nozieguma izdarīšanu aizturēja sešas personas – 1995., 1996. un 2002. gadā dzimušus vīriešus, kā arī 2004., 2006. un 2008. gadā dzimušas sievietes. Jāpiemin, ka divas no minētām personām tika aizturētas Daugavpilī, kur viņas bija mēģinājušas noslēpties no policistiem. Viņu aizturēšanā piedalījās Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbinieki.

    Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizdomās turētās personas nozieguma izdarīšanas dienā bija pavadījušas laiku kopā ar bojāgājušo, un noziegums izdarīts personiska rakstura konflikta laikā. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie nozieguma izdarīšanas brīdī atradušies alkohola reibumā.

    Visas minētās personas atzītas par aizdomās turētām kriminālprocesā. Ar Rīgas pilsētas tiesas 2022. gada 30. augusta lēmumu 1996. un 2002. gadā dzimušiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, bet pārējiem aizdomās turētajiem – policijas uzraudzība.

    Kriminālprocesā noteikta juridiskā kvalifikācija pēc Krimināllikuma 117. panta 4., 6. un 10. punkta (slepkavība pastiprinošos apstākļos – kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību, saistīta ar laupīšanu, un kuru izdarījusi personu grupa), kā arī pēc Krimināllikuma 315. panta (neziņošana par noziegumu). Par Krimināllikuma 117. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanu likumā ir noteikts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Par Krimināllikuma 315. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai ar sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

    Kriminālprocesā šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē