• Pabriks: Ja Ukraina zaudētu, tas bruģētu ceļu nākamajam karam

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    3. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Ja Ukraina zaudētu karu, tas bruģētu ceļu nākamajam karam, turklāt Krievijā notiktu vēl lielāka ideoloģiskā nācijas «zombēšana» pret visu rietumniecisko, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

    Latvijas Kara muzejā atklājot starptautisku konferenci «Karš, ideoloģija un vara: Krievijas ekspansija Eiropā vēstures gaitā», Pabriks uzsvēra, ka Krievijas sāktais karš Ukrainā ir imperiāla ekspansija, kuru pārējā civilizētā, liberāldemokratisko valstu pasaule nekādā veidā nedrīkst pieļaut.

    «Manā izpratnē – tas lielā mērā ir imperiāls karš, kas ir ne tikai vērsts pret Ukrainu, bet arī pret visu Eiropas kontinentu, pret transatlantisko savienību. Tas ir karš, kas balstīts uz pavisam citiem principiem un citām vērtībām,» norādīja ministrs.

    Nav pieļaujams, ka šajā karā, kur skaidri redzams agresors, Ukraina zaudētu, tāpēc Latvija dara visu, lai atbalstītu Ukrainu šajā aizsardzības karā.

    «Ja Ukraina šo karu zaudētu un mēs piekāptos Maskavas agresīvajām tendencēm, tad, mūsu analītiķu izpratnē, tas tikai bruģētu ceļu nākošajai ekspansijai un karam,» uzsvēra Pabriks.

    Jau ziņots, ka konferencē piedalās vēstures eksperti un speciālisti no Latvijas, Igaunijas, Polijas, Somijas un Ukrainas. Konferencē gaidāmi priekšlasījumi «Neopadomju revanšisma ideoloģija un politika», «Padomju iebrukums Ukrainas rietumu zemēs 1939.gada septembrī», «1939. līdz 1940.gada notikumi Baltijā kā padomju militārās invāzijas plānota sastāvdaļa», «Krievijas spiediens uz Baltijas valstīm pēc Aukstā kara beigām».

    Tāpat konferencē būs priekšlasījumi «Neostaļiniskais vēsturiskais stāstījums par Otrā pasaules kara cēloņiem Krievijas vēstures politikā», «Krievijas un PSRS invāzija Austrumeiropā: vēsturiskais konteksts», «No zviedru-krievu kara līdz Turpinājuma karam: Krievijas ekspansijas kari pret Somiju no 15. līdz 20. gadsimtam», «Sarkanās armijas 1918.gada iebrukums Baltijas reģionā kā kopēja reģionāla kaujas operācija» un «Iekšējā ienaidnieka meklējumos: vācu ietekmes apkarošana Krievijas Impērijā 19. un 20.gadsimtu mijā».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē