• Mana mīļotā – influencere. Vīrieša viedoklis

    Viedokļi
    Kristīne Leja
    3. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Viņas – sociālo mediju vidē labi zināmas influenceres. Viņi – vīrieši, kuri šīm dāmām visu laiku ir līdzās, reizēm pavīdot arī sociālo tīklu ierakstos. Tieši viņi nereti ir tie, kas notur aizmuguri, – atbalsta, iedrošina, rūpējas. Kā tas ir – būt kopā ar ietekmīgu influenceri?

    Man galvenais, ka viņa ir tik interesanta un skaista

    No personiskā arhīva

    Ceļu būves inženieris Artūrs Grēviņš jau 11 gadu ir kopā ar Zani Grēviņu jeb Našķoties Zani, triju populāru pavārgrāmatu autori un vienu no Latvijas ietekmīgākajām influencerēm – viņas Instagram kontam seko vairāk nekā 65 tūkstoši cilvēku.

    Mīlestība uz ēst gatavošanu Zanei bija jau tad, kad viņu satiku, tagad tā kļuvusi par Zanes profesiju, bet kā personība viņa noteikti nav mainījusies. Tas, ka Zane prot labi gatavot ēst, ir patīkams bonuss, bet mūsu attiecībās šim faktam nekad nav bijis būtiskas nozīmes, man galvenais ir, ka viņa ir tik interesanta un skaista.

    Zanes īsajos Instagram stāstos redzams, ka viņa dažreiz lūdz tev kaut ko no pagatavotā nogaršot. Parasti tu slavē un saki, ka ir izdevies. Bet vai bijis arī tā, ka tev nu nemaz negaršo un šķiet – šoreiz gan ēdiens nav sanācis?

    Nē. Varbūt šķiet – tā nevar būt, ka vienmēr viss labi sanāk. Bet Zanei tiešām sanāk! Protams, kaut kādā ziņā esmu izlepis un to arī apzinos. Piemēram, ja aizejam uz restorānu, ne vienmēr spēju to ēdienu novērtēt, jo man ikdienā mājās tiek pasniegts vēl labāks.

    Pirms kāda laika tu aktīvi pievērsies sportam un skrien pusmaratonus. Vai tam ir saistība ar to, ka Zane labi gatavo?

    Ar šo savu amatiera sportošanu drīzāk noturu svaru līmenī, bet nenoliedzu, ka paēst man patīk un vēderiņš ir. Tāpēc jāpasporto.

    Kādos brīžos visvairāk izjūti, ka tev līdzās ir populāra influencere?

    Lielos pasākumos, kur ir daudz cilvēku. Piemēram, šovasar festivālos Positivus un Summer Sound bija ļoti manāms, ka cilvēki Zani atpazīst, daudzi gribēja ar viņu kopā nofotografēties. Tas ir ļoti jauki, sirsnīgi. Bet nav jau pie mums tik traki kā Amerikā, kur atpazīstams cilvēks pat nevar mierīgi paiet pa ielu.

    Ir patīkami, kad cilvēki priecājas par to, ko Zane dara, un tā nav lēta slava, bet nākusi caur grūtu darbu.

    Vienīgais, kas dažkārt rada negatīvas emocijas, – ja Zane kā publisks cilvēks saņem kādu nepatīkamu, dusmīgu, nejauku vēstuli. Tas gadās reti, bet redzu, cik ļoti tas viņu ietekmē. Tad mans, vīra, pienākums ir mierināt sievu un teikt: viss ir labi!

    Starp citu, mūsu ģimenē ir vēl viena slavenība – suns Susurs, kas bieži redzams sociālajos tīklos un ir arī uz Zanes grāmatu vākiem. Bildēs viņš izskatās jauks, bet jāatceras, ka Susurs ir suns ar raksturu un mēdz būt neparedzams attieksmē pret svešiniekiem, tādēļ glaudīt viņu neļaujam.

    Tagad mūsu attiecībās ir vēl vairāk prieka

    No personiskā arhīva

    Loģistikas speciālists Artūrs Dzelzskalns vairāk nekā četrus gadus ir kopā ar Justīni Martinsoni, kas sociālo mediju vidē pazīstama kā Jushkapadrushka. Instagram vietnē viņa stāsta, kā no vienkāršiem produktiem pagatavot gardas maltītes, un vērtē kafejnīcu piedāvājumu dažādās Latvijas vietās. Instagram Justīnei seko vairāk nekā 35 tūkstoši cilvēku Tik Tok – vairāk nekā 88 tūkstoši.

    Atpazīstamība sociālo mediju vidē bija Justīnes mērķis, uz ko viņa neatlaidīgi gāja, un noteikti nevar teikt, ka tas ir viegli sasniedzams mērķis. Esmu viņu šajā ceļā tikai un vienīgi atbalstījis un priecājos par viņas izvēli. Kas mūsu dzīvē mainījies, kopš Justīne ir influencere?

    Ja nu vienīgi tas, ka tagad nezinu – varu vai nevaru ēst to, kas ir ledusskapī.

    Jo bieži vien produkti paredzēti, lai no tiem viņa gatavotu ēdienu publicēšanai sociālajos tīklos, un, ja nu man gadās kaut ko tā visa apēst, Justīne dusmojas. Vēl citādi tagad ir tas – ja kaut kur dodamies, ik pa brīdim Justīni kāds atpazīst un pasaka kādu labu vārdu, kas, protams, ir patīkami arī man.

    Vai tu esi pirmais cilvēks, ar kuru tiek pārbaudīts – recepte ir izdevusies vai ne?

    Ne vienmēr, jo ir dažas lietas, kas man nekad dzīvē nav garšojušas, piemēram, piena zupas un maizes zupas. Savukārt Justīnei tie ir mīļi ēdieni, bet skaidrs, ka es nebūšu tas, kas šos ēdienus nogaršos. Vēl man nepatīk kumīns un koriandra sēklas, tomēr, pateicoties Justīnei, es zinu, kas tās par garšvielām un kur izmantojamas.

    Dažreiz arī es piedalos Justīnes video, piemēram, kopā esam testējuši biezpiena sieriņus un gaļas marinādes, izsakot savas domas.

    Justīne vienmēr grib, lai izsakos plašāk – kas patika, kas ne. Piekrītu – ja es runātu vairāk, skatītājiem būtu vēl interesantāk. Gadās arī, ka atsakos piedalīties video – ja tajā brīdī ir slikts garastāvoklis vai vienkārši negribas neko nogaršot. Justīne to respektē un atrod manā vietā kādu citu testētāju, piemēram, savu māsu.

    Vai Justīnes darbošanās sociālajos tīklos ir ietekmējusi jūsu savstarpējās attiecības?

    Mēs iepazināmies laikā, kad Justīne strādāja birojā, un tagad, kad darbošanās sociālajos medijos viņai ir pilna laika darbs, Justīne noteikti ir priecīgāka un vēl vairāk prieka ir arī mūsu attiecībās.

    Ir patīkami, ja manas sievas darbu novērtē

    No personiskā arhīva

    IT speciālists Artūrs Beitiks ir precējies ar influenceri Kristīni Beitiku, ko daudzi atceras arī kā kādreizējo TV raidījuma Māmiņu klubs vadītāju. Kristīnei un Artūram pašiem ir nu jau divi bērniņi. Instagram vietnē Kristīnei seko vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku.  

    Ar Kristīni iepazināmies laikā, kad Instagram vēl nemaz nebija. Interesanti tas, ka, lai gan bijām skolasbiedri, iepazināmies sociālajā tīklā Face.lv. Pirms sešpadsmit gadiem. Sieva vienmēr bijusi aktīva visos sociālajos tīklos, un, kad Kristīne nolēma tur sākt aktīvi strādāt, ne mirkli nemēģināju viņu atrunāt, tieši pretēji – atbalstīju un centos iedrošināt.

    Zinu, ka komunicēt ar cilvēkiem un pulcināt domubiedrus – tas vienkārši ir viņas aicinājums.

    Tagad Kristīnes hobijs veidot saturu pāraudzis arī uzņēmējdarbībā, īpaši ar viņu lepojos brīdī, kad Kristīne varēja aiziet no algota darba, lai pievērstos saviem projektiem jau kā pilna laika darbam, jo tieši to viņa bija vēlējusies.

    Vai izjūti, ka cilvēki Kristīni atpazīst, un vai tas tevi nekad nav traucējis?

    Ik pa laikam jūtam, ka kāds Kristīni ir atpazinis, piemēram, ja dodamies uz kādu koncertu, bet latvieši jau nav uzbāzīgi, klāt nenāk. Ir bijuši pārsteidzoši brīži, kad kāda nepazīstama sieviete mani uzrunā tā, it kā mēs būtu pazīstami, atsaucoties uz kādu Kristīnes ierakstu. Tādās reizēs vienmēr jūtos apmulsis.

    Bet, protams, ir patīkami, ja manas sievas darbu novērtē, pasaka atzinīgus vārdus.

    Sociālo tīklu satura veidošana ir mūsu abu ikdienas sastāvdaļa, arī es esmu iesaistīts gandrīz visos projektos – esmu praktiskais un tehniskais palīgs, manā ziņā ir viss, kas notiek aiz kameras, tehniskā daļa, dekorāciju atvešana un aizvešana, filmēšana. Kristīne bieži grib zināt arī manu viedokli, un es, cik vien varu, cenšos palīdzēt, bet arī uzticos viņas gaumei un lēmumiem.

    Kristīne arī publiski dalījās pārdomās un izjūtās, kas saistītas ar bērniņu ienākšanu ģimenē. Kā tu to uztvēri?

    Vienīgās raizes man bija par to, vai nav par ātru, jo tolaik mūsu vecākajai meitai Elizabetei bija tikai četri mēneši. Mūsu ģimenē ir tā, ka viens no mums ir introverts, otrs – ekstraverts, un man pašam nekad nav bijusi vēlēšanās aktīvi darboties sociālajos tīkos. Bet Kristīni vienmēr esmu atbalstījis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē