• Likuma pieņemšanas gadījumā «Saskaņa» sola nekūdīt iedzīvotājus iestāties pret pieminekļa Uzvaras parkā nojaukšanu

    Piemineklis
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Likuma «Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā» pieņemšanas gadījumā partija «Saskaņa» nekūdīs iedzīvotājus iestāties pret pieminekļa Uzvaras parkā nojaukšanu.

    Intervijā TV3 raidījumā «900 sekundes» «Saskaņas» līderis Jānis Urbanovičs pauda, ka pagājušajā nedēļā notikušās debates par minēto likumu apliecinājušas, ka jautājums par pieminekļa nojaukšanu nav par pieminekļiem, bet tas esot mēģinājums aizvainot, kaitināt, pazemot tos, kuriem šie pieminekļi ir svarīgi.

    «Pagājušās ceturtdienas debatēs nāca tikai naida runa, kas stiprināja daudzos Latvijas iedzīvotājos aizvainojumu,» pauda deputāts.

    Politiķa ieskatā, padomju pieminekļu demontāža, ja to vispār darīt, būtu jāveic pēc nopietnas diskusijas sabiedrībā un miera laikos.

    Urbanovičs akcentēja, ka ikviens darbs jāvērtē kontekstā ar potenciālo labumu vai ļaunumu Latvijai. Viņaprāt, diskusijas par pieminekļu nojaukšanu palīdzot valdībai novērst uzmanību no neizdarītajiem darbiem, kas «kliedz pēc aktīvas valdības darbības».

    Vienlaikus viņš solīja, ka gadījumā, ja minētais likums tiks pieņemts, tad «Saskaņa» nekūdīs cilvēkus un nemēģinās radīt skepsi par likumu, jo «jebkura protestēšana vai likuma nepildīšana būs sodāma». «Pūlēsimies cilvēkus pārliecināt mierīgi pārdzīvot šo situāciju,» izteicās Urbanovičs.

    Komentējot «Saskaņas» piedāvājumu 14.Saeimas vēlēšanām, politiķis uzsvēra, ka, ņemot vērā 24.februārī Krievijas sākto karu Ukrainā, «Saskaņa» centīsies motivēt Latvijai piederīgos nelatviešus izturēties pret Latviju kā vienīgo dzimteni.

    «Tas nebūs viegli pie šādiem ksenofobiskiem izlēcieniem no koalīcijas, bet uzskatām, ka tas ir svarīgi. Kaut vai viens šis uzdevums pasaka, ka »Saskaņa" ir vajadzīga Latvijai," sacīja partijas vadītājs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē