• Latgales vēstniecība «Gors» aprīlī sāks savas desmitās jubilejas svinības

    Kultūra
    Ziņu aģentūra LETA
    27. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Laima Gūtmane/wikimedia
    Latgales vēstniecība «Gors» aprīlī sāks savas desmitās jubilejas svinības ar dziesmuspēli «Trasuns. Fabulas», taču tikšanās ar apmeklētājiem notiks arī izstādēs un koncertos, aģentūru LETA informēja vēstniecības pārstāve Santa Kļaviņa.

    Tradicionālās kultūras cienītājiem aprīlī veltīti divi koncerti – «Dieva dēli. Saules meitas» sestdien, 1.aprīlī, plkst.18, kurā satiksies dziedātāji Kristīne Kārkle-Kalniņa, Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka un Marts Kristians Kalniņš, kā arī folkloras kopas «Grodi» Lieldienu koncerts «Sudrabu smeldama» svētdien, 9.aprīlī, plkst.16. Lieldienu koncertā tiks izdziedātas tās Latgales novada dziesmas un dejas, kas, atjaunojoties «Grodu» dalībnieku sastāvam, repertuārā ienākušas pēdējos gados – gan a capella dziedāšana, gan jaunākā folkloras slāņa dziesmas ar mūzikas instrumentu pavadījumu.

    Vecākiem un bērniem domāta koncertizrāde «Zem lielā rūķa mices» norisināsies svētdien, 2.aprīlī, plkst.16 un teātra izrāde «Dzeltenā zemūdene» gaidāma ceturtdien, 13.aprīlī, plkst.17.

    Godinot un pieminot izcilās un neatkārtojamās balss īpašnieku un ilggadīgo grupas «Opus Pro» solistu dziedātāju Alex (1962 – 2021), kurš šogad būtu svinējis 60 gadu jubileju, sestdien, 15.aprīlī plkst.18 notiks viņa piemiņas koncerts «Zvaigznes ceļš».

    Andra Baltača monoizrāde «Muzikants ir cilvēks» būs skatāma svētdien, 16.aprīlī, plkst.15. Vairāk nekā trīs gadu desmitus, muzicējot un piedaloties ļaužu godos un svinībās, piedzīvoti dažādi notikumi ļoti plašā emociju amplitūdā – no kuriozām situācijām līdz smeldzīgai asarai, stāsta monoizrādes idejas autors un izpildītājs Baltacis.

    Piektdien, 21.aprīlī, plkst.18 Mirdza Zīvere un Zigmars Liepiņš muzicēs koncertā «Par svarīgo». Kā stāsta Liepiņš, viņam un dzīvesbiedrei Zīverei tagad svarīgas ir pavisam vienkāršas lietas – mīlestība vienam pret otru, bērniem, vecākiem un Latviju. Šajā programmā būšot dziesmas, kuru vārdiem ir būtiska nozīme, kuru Liepiņš ar mūziku centie maksimāli izcelt un papildināt.

    Grupas «Tautumeitas» koncerts «Skrejceļš» notiks sestdien, 22.aprīlī, plkst.14 un 18. Latgales vēstniecībā «Gors» viņas svinēs ne tikai tūres noslēgumu, bet arī albuma «Skrejceļš» viena gada jubileju.

    Savukārt franču džeza kvintets «Papanosh» koncerts «A very big lunch» skanēs svētdien, 23.aprīlī, plkst.16. «Papanosh» ir jauns kvintets, kura daudzpusīgais skanējums aptver džezu, folkmūziku, improvizāciju, kā arī eksperimentālo mūziku. Viņu jaunais albums «A Very Big Lunch» radīts, iedvesmojoties no amerikāņu rakstnieka Džima Harisona, kurš vislabāk pazīstams ar romānu «Legends of the Fall».

    No 28.marta līdz maija beigām notiks «Gora» jubilejas pasākumu cikls «10 kā 1». Šai ciklā sestdien, 29.aprīlī, plkst.18 būs skatāma dziesmuspēle «Trasuns. Fabulas». Pirms vairāk nekā 100 gadiem Francis Trasuns savās fabulās cilvēciskās vājības aprakstīja ar humoru un sirds mīlestību, gan bērnišķīgi un naivi, gan asi un dzēlīgi. Dziesmuspēlē izdziedās un izspēlēs «mazā cilvēka» vājības.

    Latgales vēstniecības «Gors» Mākslas galerijā līdz 1.jūnijam apskatāma Daiņa Pundura keramikas izstāde «Lielo dzīvnieku gaidot». Tā ir darbu sērija, kas autora radošās darbības kopainā iezīmē ciklisku trajektoriju – no abstraktu, ģeometrisku objektu veidošanas atgriežoties pie arhaiska keramikas trauka formas apgūšanas, tā fiziskā tilpuma un vizuālās ietilpības jēdzienu apzināšanās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē