• Kā viens neķītrs video var sagandēt karjeru. Deputāti lūdz atstādināt Lasmani

    Politika
    Estere Jansone
    22. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Madars Lasmanis
    Foto: Twitter/Jànis Vinters
    Madars Lasmanis
    Piektdienas rītā septiņi Jelgavas novada domes deputāti iesnieguši pieprasījumu sasaukt sēdi par domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) atstādināšanu no amata.

    Vakardien sociālajos tīklos plaši tika apspriests video, kur novada domes priekšsēdētājs Madars Lasmanis redzams ļoti divdomīgā situācijā. Internetā noplūda video no komisijas 13.marta sēdes, kurā deputāts piedalās attālināti un redzams, sēžot automašīnā vadītāja sēdeklī. Sēdei tuvojoties noslēgumam, noprotams, ka automašīnas aizmugurējā sēdeklī iesēžas vēl kāds un starp priekšējiem sēdekļiem parādās zeķbiksēs tērpta sievietes pēda, kas kadrā vērojama ilgstošu laiku. Lasmanis pieskaras kājai un viņa roka «pievēršas» personai automašīnas aizmugurējā sēdeklī.

    Šis video ļoti saniknojis Jelgavas novada domniekus. Viņi uzskata, ka šāda kolēģa rīcība ir neētiska un neprofesionāla. Nu četri Zemnieku Savienības deputāti ir parakstījuši pieprasījumu domes priekšsēdētāja Lasmaņa atlašanai. Tie ir domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola, Lolita Duge, Juris Lavenieks un Juris Razživins. Savukārt no Latvijas Reģionu Apvienības saraksta Lasmaņa atlaišanas pieprasījumu parakstījuši trīs deputāti -  Dainis Liepiņš, Vidmants Rinkuns un Dina Tauriņa.

    Šādā gadījumā domes priekšsēdētājam ir jāsasauc domes ārkārtas sēde desmit dienu laikā, vai arī jāiekļauj šis jautājums kārtējās domes sēdes darba kārtībā. Kārtējā domes sēde paredzēta 26.martā, taču pašlaik tās dienaskārtībā jautājums par domes priekšsēdētāja atstādināšanu no amata nav iekļauts.

    21. martā pats Madars Lasmanis sociālajā tīklā «TikTok» publiskoja video, kurā viņš skaidro radušos situāciju. Lasmanis uzskata, ka pret viņu vērsta nomelnošanas kampaņa, aiz kuras slēpjas domes priekšsēdētāja vietniece Ilze Vītola. Noprotams, ka starp abiem kolēģiem valda saspīlējums, un Vītola vēlas panākt sava priekšnieka atlaišanu. 

    Jelgavas novada pašvaldībā ir 17 deputāti. Likums nosaka, ka pēc vismaz vienas trešdaļas domes deputātu pieprasījuma dome lemj par domes priekšsēdētāja vai priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata, šai gadījumā nepieciešams sešu deputātu parakstīts pieprasījums.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē