• CNN un «Sky News» žurnālistiem Ukraina atņem akreditāciju

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    14. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Vairākiem ārvalstu žurnālistiem, arī no televīzijas kanāliem CNN un «Sky News», atņemta akreditācija saistībā ar reportāžām no atbrīvotas Hersonas, lai gan Ukrainas armija bija lūgusi reportierus nesteigties ar reportāžām no pilsētas, kuru pēc astoņu mēnešu okupācijas pagājušajā nedēļā atstāja Krievijas armija.

    Par akreditācijas atņemšanu ziņo Ukrainas mediji, atsaucoties uz sabiedrisko organizāciju «Detektor media» un Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābu.

    «Vairākiem mediju pārstāvjiem, kuri pārkāpa noteikumus par darbu karadarbības zonā, ir atņemta darba atļauja, bet viņu preses kartes atzītas par nederīgām,» paziņoja Ukrainas armijas ģenerālštābā, paskaidrojot, ka vairāku mediju pārstāvji nesaskaņoti ar atbildīgajām instancēm veica reportāžas no Hersonas «pirms stabilizācijas pasākumu pabeigšanas».

    Lai gan ģenerālštābs nenosauca konkrētus mediju pārstāvjus, «Detektor media» avoti ziņo, ka akreditācija anulēta vismaz sešiem žurnālistiem no filmēšanas grupām, kas cita starpā pārstāv arī CNN un «Sky News». Hersonā pēc atbrīvošanas strādāja arī Ukrainas sabiedriskās raidorganizācijas «Suspilne» un Ukrainas neatkarīgā medija «Hromadske» filmēšanas grupas.

    Ukrainas Bruņoto spēku operatīvās pavēlniecības «Dienvidi» preses pārstāve Natālija Humeņuka «Detektor media» sacījusi, ka oficiāls aizliegums mediju darbam drošības apsvērumu dēļ Hersonā attiecas uz visiem.

    CNN korespondents tiešraidē bija redzams vienā no Hersonas laukumiem, kur cilvēki svinēja pilsētas atbrīvošanu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē