• Būs jaudīgi! Vasaras sākumā norisināsies senioru deju diena un koru svētki

    Ziņas senioriem
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Latvijas Nacionālais kultūras centrs
    Jūnija sākumā Limbažos un Salacgrīvā norisināsies divi jestri un vērienīgi amatiermākslas kustības pasākumi.

    1. jūnijā plkst. 18 Limbažu brīvdabas estrādē uz XXII Senioru deju dienas koncertu Sadanc’s iekš’ Lemsal’ pulcēsies 102 Latvijas senioru deju kolektīvi. Pērn Limbažu pilsēta, senāk saukta par Lemsal, svinēja savu 800 gadu jubileju. «Turpinot skaisto notikumu, vēlamies deju dienā pilsētas viesiem atgādināt par Limbažu skaistākajām vietām, par viesu uzņemšanu, par viņu un mūsu priekiem,» stāsta koncerta režisore Sandra Mieze. «Atcerēsimies laikus, kad svētku atklāšanā skanēja «Trīskārtīgs spēcīgs un aizraujošs ura!», kad iz Valmieras un iz Rīgas, iz Rēzekns uz  Lemsal brauca viesi, lai vēlētu labu sekmi un laimi!» Arī tos laikus, kad pie mums brauca kuģi un veda reņģes, kuras tirgoja pilsētas gadatirgū, un visa pilsēta smaržoja pēc tām.» Koncerts noritēs Anda Lēnmaņa un asistentes Inetas Indriksones mākslinieciskajā vadībā. 

    Savukārt 8. jūnijā plkst. 17 Zvejnieku parka estrādi Salacgrīvā pieskandinās Latvijas Senioru koru svētku dalībnieki – 36 senioru kori, kuriem pievienosies deju kolektīvi, pūtēju orķestri, tautā iemīļoti solisti un Kristapa Krievkalna mūziķu grupa. Svētku koncertuzvedums Bezgalīgais stāsts caurvīs paaudžu mijiedarbību un nerimstošus sevis meklējumus saskaņā ar dabas cikliem. Latvijas Senioru koru svētkus veido mākslinieciskais vadītājs Jānis Misiņš, režisors – Rūdolfs Pelēkais.  

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.
    Par ziņas saturu atbild Žurnāls Santa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē