• Augstāks reprezentatīva automobiļa slieksnis – kādas izmaiņas gaidāmas?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šogad Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā ir paaugstināts reprezentatīva automobiļa slieksnis no 50 000 EUR uz 75 000 EUR. Saskaņā ar pārejas noteikumiem šo slieksni piemēro automašīnām, kas iegādātas no 2023. gada 1. jūnija. Izīda Gerkena, «Moller Auto» uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, norāda, ka šīs izmaiņas ne vien nesīs ilgi gaidīto «tramplīnu», lai auto tirgus atgrieztos pie stabilas izaugsmes, bet arī pavērs uzņēmumiem jaunas investīciju iespējas mobilitātē.

    «Aizvadīto gadu laikā auto tirgū radās absurda situācija, cenu kāpuma dēļ jauniem ģimenes klases automobiļiem faktiski kļūstot par luksusa līmeņa spēkratiem. Citiem vārdiem sakot, likumā paredzētais slieksnis, līdz ar kuru tiek piemērots auto reprezentatīvais nodoklis, bija iestidzis laikā, nemainoties atbilstoši aktuālajai tirgus situācijai un tādējādi bremzējot tirgus izaugsmi. Nemaz nerunājot par nodokļu slogu uzņēmumiem, kas tos atturēja atjaunot autoparkus,» saka I. Gerkena.

    «Tagad, kad likumā veiktas izmaiņas, visticamāk, redzēsim arī pieprasījuma pieaugumu gan pēc spēkratiem ar iekšdedzes dzinējiem, gan elektroauto. Būtiski pieminēt, ka līdz ar likuma izmaiņām automašīnu apjoms «Moller Auto» sortimentā, kurām netiks piemērots auto reprezentatīvais nodoklis, Latvijā ir audzis par 10%. Turklāt lielākais pieaugums ir tieši «Audi» zīmola automašīnām – 31%,» viņa skaidro.

    I. Gerkena vienlaikus papildina, ka, lai arī automašīnas ar specifisku komplektāciju ir jāgaida, uzņēmuma noliktavas spēj nodrošināt plašu auto klāstu, sniedzot iespēju iegādāties auto un izmantot to uzreiz.

    «Saprotams, ka vienmēr būs biznesa klienti, kuri vēlēsies automašīnas ar individuāli izvēlētām, specifiskām komplektācijām, taču savā ikdienā redzam arī to, ka daudzi ir gluži vienkārši gatavi pirkt automašīnu, ja vien tai ir pamata funkciju nepieciešamības un tā ir pieejama lietošanai uzreiz.

    «Volkswagen T-Roc», «Audi e-tron», «Volkswagen Taigo», «Audi A6» – tie ir tikai daži no modeļiem, kurus varam piedāvāt iegādāties un tūlītēji izmantot. Kopumā esam gatavi, ja šīs izmaiņas radīs pieprasījuma kāpumu,» skaidro I. Gerkena.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē