Santa.lv
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨
AKCIJA SPĒKĀ VĒL
AKCIJA SPĒKĀ VĒL
Lasi ekskluzīvu saturu Abonē
Abonē
Lasi visu SANTA+ saturu Lasi SANTA+ saturu
Abonē

No viesmīles līdz romānam par restorāna aizkulisēm. Esmeraldas Anstrautas stāsts

Aiz rokas notvērām šobrīd aktuālā kulinārā romāna Hands! autori Esmeraldu Anstrautu, lai šo to pajautātu par brīnišķīgās grāmatas aizkulisēm un pašas Elizabetes kulinārajām iedvesmām un ietekmēm.
Linda Mazure
Foto: Andrejs Nikiforovs un Shutterstock

Pirmā tikšanās

Kādā pievakarē telefonā saņēmu ziņu ar ekrānšāviņu no Esmeraldas Anstrautas grāmatas Hands! atvēršanas pasākuma sociālajos medijos ar paziņas tekstu: «Tev patiktu!» To raksta cilvēks, kurš labi sajūt manu gaumi, tāpēc nešaubos ne mirkli, ka man to grāmatu vajag. Un jau pēc dažām dienām mans telefons signalizē atkal. Ziņa par sūtījumu, un pakomātā glītā aploksnē ar austeru uzlīmi pienākusi grāmata. Šobrīd grāmatu var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās, vīna veikalā Legs or Tears un izdevniecības Valters Dakša e-veikalā.

Darbinieku ekspluatācija vairs nav nekāds noslēpums, industrijā tā ir problēma. Virsstundas, izdegšana…

Nelielā grāmata lasās lēni. Izbaudu valodu, Esmeralda studē angļu filoloģiju un literatūru nu jau maģistrantūrā. Nē, nē, valoda nav akadēmiski stīva vai sarežģīta, gluži pretēji – sadzīviski tieša, bet rada piesātinātu atmosfēru un rosina iztēli. Esmeralda ir lieliska vērotāja un stāstniece. Ļoti detalizēti precīzs cilvēku vizuālais un raksturu portretējums ļauj iztēloties zināmus ļaudis viesmīlības industrijā līdzīgās situācijās. Grāmatas sižets risinās fine-dining restorāna publikai slēgtajā ikdienā, kurā bez kulta šefpavāra ir citi izcili pavāri, konditori, viesmīļi, audzētāji un produkti. Grāmata nav autobiogrāfija vai memuāri, tajā nav šokējošu atklāsmju vai skandālu, tas ir mūsdienīgs romāns ar realitātes esenci. Esmeraldai ir izpratne par labu tekstu un vīnzines, viesmīles, beķeres, konditores prakse, kā arī pavāres pieredze Rīgas Barentā un Kopenhāgenas Nomā, kas daudzus gadus ir bijis tas restorāns, kurā galdiņu rezervē gadu uz priekšu un kuru ierindo topu pirmajās vietās.  

Lai turpinātu lasīt, reģistrējies!

Iegūsti piekļuvi labākajam saturam, jaunumiem par Tev interesējošām tēmām, podkāstiem un citiem jaunumiem mūsu portālā

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk