• Kiviča parodētājs Spuris beidzot godīgi pastāsta, kāpēc viņš ir visur! Iesaistīta televīzijas maģija

    Televīzija
    Gita Vīksne
    3. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Spuris.
    Foto: no publicitātes materiāliem
    Mārtiņš Spuris.
    «Ir bijis arī tā, ka paguļu divas stundas un atkal dodos uz televīziju,» atzīst grupas «Franco Franco» bundzinieks Mārtiņš Spuris, bez kura klātbūtnes pēdējā laikā nav iedomājams teju neviens TV šovs.

    Samulst, kad jautā, kas viņš īsti ir

    «Jā, jā, esmu dzirdējis, ka cilvēki jau saka – Mārtiņš Spuris ir visur, viņa jau ir mazliet par daudz. Šajā pavasarī tā vienkārši ir sanācis,» žurnālam Privātā Dzīve teic TV un radio raidījumu vadītājs. Piektdienu vakaros viņš vada raidījumu Kas to būtu domājis?, sestdienās joko raidījumā Nu, nopietni?, bet svētdien iejūtas detektīva ādā muzikālajā šova Balss maskā. Darbdienu rītos viņš jau pusseptiņos vēsta par laikapstākļiem ziņu raidījumā 900 sekundes, bet brīvdienu rītos viņa balss modina Radio Star Fm klausītājus. Paralēli tam viņš vēl pamanās veidot podkāstu Laika kapsula un ik pa brīdim sit bungas indīpopa grupā Franco Franco.

    Vadot šovu "Kas to būtu domājis?"
    Vadot šovu "Kas to būtu domājis?"

    «Man vienkārši patīk viss, ko šobrīd daru. Ja piedāvā kaut ko vēl – nu, kāpēc gan teikt nē, ja mani tas patiešām aizrauj. Interese ir tā, kas pozitīvi motivē un dzen uz priekšu. Ja man nepatiktu tas, ko daru, būtu ļoti grūti to darīt ilgtermiņā,» spriež Mārtiņš, kas televīzijā darbojas jau piecus gadus. Viņš neslēpj, ka pats samulst brīžos, kad pajautā – kas viņš īsti ir: laika ziņu moderators, radio dīdžejs, šovu vadītājs vai mūziķis. «Visbiežāk saku, ka esmu TV un radio raidījumu vadītājs, bet sirdī – mūziķis,» pasmaida Mārtiņš.

    Arī tāds var būt Spuris.
    Arī tāds var būt Spuris.

    Vislabāk jūtas pie bungām

    Viņš pats godīgi atzīst, ka vislabāk jūtas pie bungām, pie kurām sēsties gan neesot sanācis kopš pagājušajiem Ziemassvētkiem. «Grupā mums ir maza pauze, kad katrs esam iegrimuši savos darbos. Mans bungu komplekts stāv mēģinājuma telpās Cēsīs, kurp aizbraukt sanāk reti. Pie bungām dažkārt piesēžos, vadot pasākumus,» saka Mārtiņš. Esot gan vēl kāda lieta, kas Spuri saistot tikpat ļoti kā bungu spēlēšana, ko viņš grupā Franco Franco dara jau 14 gadu. «Mans apslēptais sapnis ir kādreiz iejusties aktiera ādā. Esmu piedalījies viena seriāla masu skatos, un pagaidām tas arī viss. Patlaban savu aktiera būšanas vēlmi mazliet varu apmierināt raidījumā Nu, nopietni?» smejoties saka Mārtiņš.

    «Mana būšana visur ir sakritība un mazliet televīzijas maģijas,» skaidro Spuris.

    Viņš uzsver, ka lielākā daļa TV raidījumu, kuros viņš redzams, nav tiešraidē. «Svētdienas vakaros tiešraides bija šovam Dejo ar zvaigzni, kuru ar Arvi Zēmani vadīju pirms diviem gadiem. Tad gan ir bijis tā, ka mājās esmu ap diviem naktī, paguļu divas stundas, un jau jādodas uz 900 sekundes pirmdienas ēteru,» atklāj Spuris.

    Gan aizgulējies, gan atnācis nelaikā

    Mārtiņš neslēpj, ka televīzijā ir piedzīvojis dažādus kuriozus. «Pirms pāris nedēļām pirmo reizi aizgulējos un nokavēju sākumu raidījumam 900 sekundes. Tā piecu gadu laikā man vēl nekad nebija gadījies,» atzīstas Mārtiņš, kas dzīvo 15 minūšu attālumā no televīzijas studijas. «Pamodos plkst. 6.23, bet raidījums sākas plkst. 6.25. Modinātājs bija zvanījis trīs reizes, taču es mistiskā kārtā to nedzirdēju. Mani pamodināja sieva, es nesapratu, kas notiek. Zvanīju producentei, ļoti atvainojos, teicu, ka tūlīt skriešu. Interesanti, ka torīt vēl pāris studijas cilvēku aizgulējās, kāds viesis arī neatnāca uz interviju. Tas bija traks rīts,» atminas Mārtiņš.

    Detektīvs šovā "Balss maskā".
    Detektīvs šovā "Balss maskā".

    Aptuveni pirms gada noticis arī pilnīgi pretējs gadījums, kad viņš no rīta atnācis, kad televīzijā nebija jāierodas. «Ar pārinieku Māri Grigali parasti svētdienās saskaņojam grafiku. Neatceros, tā bija trešdiena vai ceturtdiena, kad misējās – aizbraucu uz televīziju, jo biju pārliecināts, ka tas ir mans rīts,» atminas Mārtiņš. Tikai brīdī, kad priekšā ieraudzījis Māri, viņš apjautis, ka darbā ieradies nepareizajā dienā. «Manu pārsteiguma pilno seju toreiz nofilmēja kolēģe Kristīne Garklāva, ielika to tiktokā, kur to noskatījās vairāk nekā 160 tūkstoši cilvēku,» saka TV seja.

    Daudzus citus interesantus stāstus lasiet jaunākajā žurnāla Privātā Dzīve numurā!

    • Kulakova meita Justīne: «Ir brīži, kad sažņaudzas sirds.»
    • Laimim Rācenājam 65 gados astotais bērns
    • Kantoris 04 ar vērienu svin savas bēres. Ciemos pie šlāgergrupas līdera Joniškāna
    • Ministre Čakša vairs neslēpjas: Viņš ir mans boifrends!
    • Akuratere atklāj patiesību par saviem patriotiskajiem tērpiem
    • Viss, kas jāzina par Eirovīziju! Dons: «Ticu, ka brīnums var notikt.»
    • Ko slavenībām iemācīja viņu mammas
    Privātā Dzīve nr18-19/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē