• Līvmane, Pukinska, Bojarkina un citi aicina uz Jāņu koncertuzvedumu «Meklē mani papardēs»

    Koncerts
    Estere Jansone
    16. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Sākot ar 15.jūniju, Latvijas pilsētu estrādes apceļos lustīgā Jāņu dziesmuspēle «Meklē mani papardēs», kuras pamatā likta Annas Brigaderes populārā luga «Sievu kari ar Belcebulu» un vairāk nekā divdesmit leģendārā komponista Ivara Vīgnera dziesmas. Iestudējuma režisors – Imants Strads.

    «Nākamgad mēs pieminēsim Ivara Vīgnera 85.dzimšanas dienu, savukārt Annas Brigaderes luga tapusi pirms simt gadiem, turklāt Līgosvētku priekšvakars, manuprāt, ir īstais laiks šādam koncertuzvedumam. Tas būs jestrs gabals par to, kā sievas mēģina apkarot krogus un kā viņām šajā cīņā sokas. Arī par sievietes un vīrieša mijiedarbību – kā mēs veidojam attiecības, un kā caur viltīgām izdarībām mēģinām pasargāt otru no kļūdainas izvēles. Tāpēc man tiešām «deg» pirksti ķerties pie darba!» saka Imants Strads, savukārt koncertuzveduma muzikālais vadītājs Emīls Zilberts piebilst:

    «Dažādu paaudžu Latvijas teātru dziedošie aktieri kopā ar kuplu pavadošo sastāvu, kurā apvienojušies pazīstami mūziķi,

    populārajām Ivara Vīgnera dziesmām, kurs zinām no daudzajām teātra izrādēm un kuras  iemieso vieglumu, patiesumu un mīlestību pret dzīvi, cilvēkiem un to attiecību līkločiem un vājībām, piešķirs jaunu un dzīvespriecīgu skanējumu.»

    Koncertuzvedumā skanēs daudzas Ivara Vīgnera populārākās dziesmas, tostarp – «Ja es būtu bagāts vīrs», «Seši mazi bundzinieki», «Mazais ganiņš», «Jel dod man bučiņ», daudzas citas – gan no filmas «Tās dullās Paulīnes dēļ», gan arī teātra izrādēm «Trīnes grēki», «Meldermeitiņa», «Mucenieks un Muceniece», «Trīnes grēki» u.c. «Ja kāds vēl nezina Vīgnera dziesmas, vai arī tās ir aizmirsis, šī būs lieliska iespēja tās iepazīt no jauna!» aicina izrādes veidotāji, piebilstot: «Tad nu lūkosim, vai sievām izdosies pieķert savus vīrus nedarbos, kā arī caur pārpratumiem un komiskām situācijām no jauna atcerēsimies, ka universālas receptes sievietes un vīrieša saskaņai nav. Tomēr atbalstot un cienot vienam otru, mīlestība noteikti būs klātesoša! Jautri piedzīvojumi, negaidīti pavērsieni un populāru teātra dziesmu plejāde – tas viss būs Jāņu koncertuzvedumā «Meklē mani papardēs»!»

    Koncertuzvedumā piedalīsies aktieri Akvelīna Līvmane, Ilze Pukinska, Elīna Avotiņa, Elīna Bojarkina, Anta Aizupe, Sandija Dovgāne, Edgars Pujāts, Kristians Kareļins, Jānis Kirmuška, Varis Vētra, Jānis Jarāns, Klāvs Kristaps Košins, Mārtiņš Vilsons, Gundars Grasbergs kā arī pavadošā mūziķu grupa Emīla Zilberta vadībā (Valdis Zilveris – taustiņi, akordeons), Jānis Rolmanis (ģitāra), Raivo Ozols (bass), Emīls Zilberts (bungas),

    Jānis Porietis (trompete), Inga Meijere (saksofons), Vairis Nartišs (trombons).

    Koncertuzvedums «Meklē mani papardēs» notiks:

    15.jūnijā plkst.19 Siguldas pilsdrupu estrādē

    16.jūnijā plkst.16 Kuldīgas estrādē

    18.jūnijā plkst.19 Saulkrastu estrādē

    19.jūnijā plkst.19 Liepājas koncertdārzā «Pūt, vējiņi»

    20.jūnijā plkst.19 Dobeles Ķestermeža estrādē

    21.jūnijā plkst.19 Rojas brīvdabas estrādē

    22.jūnijā plkst.19 Ikšķiles estrādē

    23.jūnijā plkst.19 Saldus Kalnsētas estrādē

    24.jūnijā plkst.19 Preiļu parka estrādē

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē