• FOTO: Eirovīzijas uzvarētājs šveicietis Nemo saplēš savu stikla balvu. Lūsēnai ir viedoklis!

    Eirovīzija
    Marta Kalniņa
    12. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nemo
    Foto: Publicitātes foto
    Nemo
    Šogad Eirovīzijā triumfēja Šveices pārstāvis Nemo. Smalkā balva, kuru viņam pasniedza, saplīsa…

    Par to, ka šveicietis Nemo būs viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru šogad, bukmeikeri nekļūdījās. Viņš pārliecinoši triumfēja.
     

    Latvijā gan visvairāk balsu atdeva kaimiņiem igauņiem. Toties mūsu Donam finālā izdevās apsteigt Igauniju, kurai no Baltijas valstīm bukmeikeri solīja vislielākās izredzes uzvarēt. Mēs šogad ierindojāmies 16.vietā.

    Nemo prieks par iegūto uzvarētāja trofeju gan nebija ilgs. Stikla statuete uz skatuves saplīsusi. Viņš to pārāk strauji nolicis zemē un, kad Nemo to atkal pacēlis, balva jau bija apskādēta. To redzot, Nemo fani brīnījās par balvas trauslumu, bet kritiķi pat izteica viedokli, ka tā esot zīme no augšas. Viņu vidū arī dziedātāja Maija Lūsēna. «Laikam tomēr nebija pelnījis.

    Jāpadomā, ko ar savu mākslu nes…» pauda viņa feisbukā. 

    Nemo dziesma un priekšnesums bija patiesi augstā līmenī, un kritiku viņš konkursa laikā no skatītājiem izpelnījās tikai par savu vizuālo tēlu. Zeķbikses un svārciņi gan netraucēja šveicietim plūkt laurus. Šveice Eirovīzijā pirmo reizi uzvarējusi 1956. gadā, pēc tām 1989. gadā, kad viņus pārstāvēja Selīna Diona. Taču visbiežāk bijusi pēdējās vietās. 

    Nemo bukmeikeri jau no paša sākuma ierindoja pirmajā trijniekā. Jo tuvāk bija brauciens uz Malmi, jo augstāk viņš virzījās. Aprīļa beigās Nemo pēc bukmeikeru prognozēm jau bija pārliecinošs līderis.
    Viņam ir tikai 24 gadi, bet fanu pulks dzimtenē ļoti iespaidīgs. Nemo ne tikai dzied, bet arī spēlē klavieres, vijoli un ir lielisks bundzinieks.
    Savu muzikālo daudzpusību spilgti demonstrē uzvaretājdziesmā The Code, kurā samiksēti dažādi stili – reps, roks, pops un pat opera. Sak, patiks visām gaumēm!

    Beidzamos gadus Nemo dzīvo Berlīnē un pasludinājis sevi par nebināru personu.

    «Es par to nerunāju publiski, bet daudzi jau zina, ka es sevi neidentificēju kā vīrietis vai sieviete. Esmu vienkārši Nemo. Man patīk domāt par dzimumidentitāti kā par galaktiku, un

    es jūtos kā maza zvaigznīte, kas peld kaut kur pa vidu.
     

    Tieši tā jūtos vislabāk,» pērnā gada rudenī sociālajos tīklos paziņoja Nemo. Uz vienu no Eirovīzijas reklāmas pasākumiem dziedātājs ieradās kleitā. «Es ceru, ka spēsiet mani pieņemt tādu, kāds esmu,» viņš uzrunāja savus fanus, un tas patiesi nav mainījis viņu attieksmi pret talantīgo mūziķi. 
    Nemo konkursa laikā izveidojās draudzība ar Donu, un šveicietis bija pirmais, kurš steidza viņu sveikt ar nonākšanu finālā. Tas Latvijai pēc 8 neveiksmes gadiem bija liels panākums. Nākamgad to centīsimies atkārtot un pārspēt Šveicē! 
     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē