• Tiec pie veselīgiem nagiem pašas spēkiem!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Progressman/Shutterstock.com
    Sa­kopt un at­ve­se­ļot na­gus va­r arī mā­jās sa­viem spē­kiem, ja vien ir laiks, pacietība un minimālas zināšanas, kā tas darāms.

    6 soļi pretī veselīgiem nagiem

    1. Ne­glu­du­mu noņemšana un ādas pa­ba­rošana. Lai at­brī­votu ro­kas no at­mi­ru­šās ādas, var iz­man­tot ka­fi­jas bie­zu­mus, rup­jo sā­li (vai cu­ku­ru, ja ro­ku āda ir ļo­ti sau­sa), sa­jauk­tu ar hoho­bas vai ap­ri­ko­žu kau­li­ņu eļ­ļu. Kār­tī­gi iz­ma­sē­tas, rokas no­ska­lo ar sil­tu ūde­ni un uz­klāj krē­mu.
    2. Roku sildīšana. Ja āda ir ļo­ti sau­sa, labi palīdzēs sil­do­šās mas­kas ro­kām, kas no­pēr­ka­mas ap­tie­kās. Mas­ku uz­klāj, tad uz­velk cim­dus, pa­tu­r mi­nū­tes div­des­mit un pēc tam no­ska­lo. Ga­ta­vo mas­ku vie­tā va­r iz­man­tot uz­sil­dī­tu olīv­eļ­ļu.
    3. Nagu ap­vī­lēšana. Vis­la­bāk to da­rīt ar stik­la vī­lī­ti, jo tās ir sau­dzī­gākas. Iz­vē­lo­ties ci­ta ma­te­ri­āla vī­lī­ti, noteikti pārliecinies, ka tā paredzēta nevis māk­slī­gajiem, bet dabiskiem na­giem, jo māk­slī­gajiem domātās ir ļo­ti rup­jas un da­bis­kos na­gus var sabojāt. Arī me­tā­la vī­lī­tes nagiem var kaitēt.
    4. No­pu­lēšana. Vei­ka­los no­pēr­ka­mi spe­ci­āli pu­lie­ri, kas pēc iz­ska­ta ir līdz­īgi na­gu vī­lī­tēm, ti­kai to virs­mu klāj cits ma­te­ri­āls. Tie na­gus pa­da­ra spo­žus. Ta­ču – ja ir ļo­ti plā­ni nagi, mā­jās tos labāk ne­pu­lēt, jo nagi iz­dils vēl vai­rāk! Tā­dus na­gus drīkst pu­lēt ti­kai meis­tars, kas strā­dā ar pro­fe­si­onā­liem in­stru­men­tiem.
    5. Nagu pa­ba­rošana. Lai pa­ba­ro­tu na­gus ar vi­ta­mī­niem un rei­zē arī sa­kop­tu ādu ap tiem, kat­ru va­ka­ru, pie­mē­ram, ska­to­ties televīziju, var pa­ma­sēt tos ar spe­ci­ālu na­giem vai ku­ti­ku­lai do­mā­tu eļ­ļu.

      Jo vai­rāk nagus eļ­ļo­s un ma­sē­s, jo mīk­stā­ka būs āda ap na­giem un līdz ar to ve­se­lā­ki tie būs. Taču, ja na­gi ir traus­li un šķe­ļas, ar eļļām vien nepietiks, jo to efekts ir īs­lai­cīgs – vi­sas ne­pie­cie­ša­mās ba­rī­bas vie­las nags uz­ņem no asins­va­diem, kas at­ro­das zem tā. Tā­pēc jālie­to vi­ta­mī­ni, ieteicama ir ziv­ju eļ­ļa.
    6. Nagu stip­ri­nāšana. Ar na­gula­kas no­ņē­mē­ju no­tī­ra na­ga virs­mu, lai tā nav tau­kai­na, un uz­klāj stip­ri­nā­tā­ju (nopērkami aptiekās). Virs tā, ja vēlas, var klāt arī nagulaku.

    Svarīgi! Labāk ne­vajag nagus griezt ar ma­ni­kī­ra šķē­rī­tēm vai kniebt ar stan­dzi­ņām!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē