• Olas – skaistiem matiem un veselīgai ādai

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andriano.cz/Shutterstock.com
    Tā kā olas ir gana barojošs produkts, tās lieti noderēs, ja lūst matu gali, un arī tad, ja sejas āda ir pelēka un nogurusi. Uzzini iedarbīgas olu masku receptes!

    5 labas olu maskas

    • Lūstošiem, blāviem matiem. Dzeltenums, kas ir bagāts ar olbaltumvielām, mitrinās matus, bet baltums samazinās nevēlamo tauku daudzumu. Ja ir īpaši izteikta matu taukošanās, vajadzētu izmantot tikai baltumu. Vari vienkārši sakult dažas olas un ieziest tās matos un galvas ādā, vari arī olām pievienot rīcineļļu, jogurtu vai citrona sulu. Masku matos vēlams paturēt aptuveni 20 minūtes, pēc tam izskalot ar vēsu ūdeni un izmazgāt ar šampūnu.
    • Trausliem un smalkiem matiem. Lielisks stiprinošs līdzeklis ir olas un alus maska. Lai to pagatavotu, vajadzīga viena ola, pusglāze alus un tējkarote saulespuķu eļļas. Cits variants – pievieno sakultai olai saspaidītu banānu, dažas ēdamkarotes medus, nedaudz piena un 5 ēdamkarotes olīveļļas. Masku uzklāj uz matiem un patur aptuveni 20 minūtes.

    Zini! Maskas labāk iedarbosies, ja matus apklāsi ar polietilēna plēvi un aptīsi ar frotē dvieli.

    • Taukainai sejas ādai. Saputo vienas olas baltumu un piejauc puscitrona sulu. Uzklāj uz sejas, ļauj nedaudz apžūt un klāj vēl vienu kārtu. Paturi 15 minūtes, pēc tam nomazgā ar ūdeni vai zāļu tēju.
    • Sausai sejas ādai. Sarīvē skābu ābolu, pievieno olas dzeltenumu, saldo krējumu, izmērcētas auzu pārslas vai biezpienu. Samaisi un uzklāj uz sejas (vari klāt arī uz kakla un dekoltē zonas). Pirms maskas uzklāšanas ieteicams seju sasildīt ar siltu frotē dvieli – tad maska labāk uzsūksies. Pēc kādām pārdesmit minūtēm noskalo.
    • Sejas ādas mitrināšanai un tonizēšanai. Smalki sarīvē burkānu, pievieno tam olas dzeltenumu, ēdamkaroti saldā krējuma un divas ēdamkarotes smalki samaltu auzu pārslu. Pielej nedaudz augu eļļas. Atstāj uz sejas 20 minūtes, noskalo ar siltu ūdeni.

    Ņem vērā! Vislabāk sejas maskām izvēlēties bioloģiski audzētu vistu olas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē