• Maskas jeb «pači» acu skaistumam. Lietošanas knifiņi un sastāvdaļu ABC

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Acu zonai paredzētās seruma plāksnītes ir izcils palīgs ādas mitrināšanai un grumbu mazināšanai, turklāt ne tikai ap acīm, bet arī visās kritiskajās zonās – uz pieres un lūpām, arī uz kakla un dekoltē. Kā tās pareizi lietot?

    Reizēs, kad acu zonas atsvaidzināšanai ir vajadzīga efektīva palīdzība, labāko rezultātu sniedz vienreizlietojamās tūlītējas iedarbības maskas – acu zonā pielīmējamas plāksnītes, tādi kā plāksteri. Tie satur aktīvo vielu serumu, kas darbojas kā SOS līdzeklis ādas atjaunošanai, nodrošinot salona ekspresprocedūrai līdzvērtīgu iedarbību.

    Šīs vienreizlietojamās maskas acu zonai mēdz dēvēt par pačiem (no angļu valodas patch – plāksteris, ielāps).

    Ir divu veidu acu maskas: vienas gatavo no ādai saudzīga auduma, biežāk no kokvilnas, ko piesūcina ar serumu, otras no hidrogela (ūdens + gels) – želejveida masas, kurā iestrādā aktīvās vielas. Iedarbīgākas ir hidrogela maskas, jo tās cieši pielīp ādai, radot vieglu kompresiju, tādējādi nodrošinot aktīvo vielu dziļāku iekļuvi ādā, vienlaikus stimulējot arī limfas atteci, lokāli uzlabojot mikrocirkulāciju, kas mazina tūsku un sniedz liftinga efektu.

    Cik bieži un kā lietot?

    • SOS masku pielāgo acu zonas ādas vajadzībām. Visas maskas mitrina un baro ādu, tāpēc ir svarīgi lasīt norādes, ko vēl tā spēj – mazināt tūsku, gaišināt tumšos lokus, izlīdzināt krunciņas, nogludināt ādu, savilkt un nostiprināt ādu, radot liftinga efektu.
    • Masku sastāvā parasti ir hialuronskābe, vitamīni, peptīdi, antioksidanti, augļskābes, aminoskābes, kolagēns, aļģes, ārstniecisku augu ekstrakti, retinols, cilmes šūnas, koloidālais zelts un citi mitrinoši komponenti. Šīs pašas vielas ir atrodamas arī krēmu sastāvā, atšķiras tikai to koncentrācija.
    • Pači ir ļoti viegli un vienkārši lietojami. Lai āda izskatītos veselīga un atpūtusies, tos var uzlīmēt gan no rīta mājās, gan darbā – īsu mirkli pirms svarīgas tikšanās –, paturēt 10–20 minūtes. Tomēr pačus nevajadzētu lietot katru dienu. Aizliegts tas nav, tomēr bez īpašas vajadzības to darīt nav ieteicams.
    • Pači ir SOS līdzeklis, tos vajadzētu atstāt kā glābiņu pirms īpašiem pasākumiem. Pači neaizvieto acu krēmu. Tie ir papildu līdzeklis, ko lietojam līdzīgi kā sejas masku.
    • Tos liek tikai uz tīras un sausas ādas un tur 10–20 minūtes, ja vien uz iepakojuma nav minēti citi lietošanas norādījumi. Masku nedrīkst atstāt uz nakti, tā izžūstot var sākt uzsūkt mitrumu atpakaļ no ādas. Āda pēc paču noņemšanas nav jānomazgā, bet noteikti ir jāuzklāj krēms, lai tas nostiprina iegūto efektu, tad mitrums tik ātri neizgaist.
    • Acu zona ir ļoti jutīga, tāpēc tieši pirms svarīga pasākuma ieteicams uzmanīties ar nepārbaudītiem līdzekļiem, īpaši tad, ja mēdz būt alerģiskas izpausmes. Kairinošas vielas bieži ir atrodamas korejiešu maskās, piemēram, bišu vai čūsku inde vai dažādi svešzemju augu ekstrakti.

    Noderīgi knifiņi

    • Ledusskapī vai saldētavā atvēsināti pači labāk un ātrāk noņem pietūkumu acu zonā.
    • Pači labi pielīp pie ādas, tie netraucē kustēties un veikt ikdienišķus darbus, tāpēc tos var izmantot ceļojot, atpūtā, skatoties televizora vai datora ekrānā. Tomēr maskas iedarbība būs labāka, ja atlaidīsies, nerunāsi, nesmaidīsi, ļaujot atslābt sejas muskulatūrai.
    • Pači labi noder intensīvai ādas mitrināšanai un grumbu izlīdzināšanai arī uz pieres starp uzacīm, krokām pie deguna, lūpām, kakla un dekoltē zonā, uz elkoņiem un plaukstu virsmām.

    Sastāvdaļu ABC

    • Mitrināšanai, sīko krunciņu aizpildīšanai – hialuronskābe.
    • Liftingam, savelkošam efektam – kolagēns, peptīdi, aļģes, zīda ekstrakts, gliemju ekstrakts, bišu inde, zelts.
    • Pret tūsku – pētersīļa, kosas, artišoka ekstrakts, K vitamīns, kofeīns, zaļā tēja, alveja.
    • Pret tumšajiem lokiem, toņa izlīdzināšanai – C vitamīns, lakricas saknes ekstrakts, niacinamīds, gliemežu ekstrakts, kolagēns, peptīdi, skābekļa burbuļi, arbutīns.
    • Pret grumbām – retinols, kolagēns, koenzīms Q10, peptīdi, epidermas augšanas faktors, antioksidanti.
    • Pret ādas sausumu – ziedu un augu eļļas, alveja, kumelīšu ekstrakts.
    • Nomierinošam un mīkstinošam efektam – termālais ūdens, minerālvielas, B3 un citi vitamīni, Centella asiatica ekstrakts, argāneļļa, hohobas eļļa.
    • Ādas aizsargbarjeras atjaunošanai – probiotikas, mikrobiomam bifido baktērijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē