• Lai mati skaisti, arī valkajot cepuri!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Noņemot cepuri, mati bieži ir nospiesti, tādi kā nobružājušies, turklāt ziemā zaudējuši mirdzumu, kļuvuši spuraini, pie galiem sausi, pie saknēm taukaini. Lūk, ātri risinājumi, kā acumirklī uzlabot matu izskatu, lai pat cepure nebojā to skaistumu!
    • Matu tonēšana, izmantojot tonējošu krāsu, putas, balzamu, šampūnu vai kādu citu līdzekli, nav tas pats, kas matu ķīmiskā krāsošana, jo tonējošā krāsa ātri nomazgājas. Toties tonējošie līdzekļi dod iespēju bieži mainīt matu krāsu. Tonējošā krāsviela neiekļūst mata iekšpusē un ķīmiski neietekmē mata struktūru, bet gan paliek uz mata virsmas, apņemot katru matu visā garumā – iekļaujot to tādā kā mirdzošā svētku tērpā. Esošajam matu tonim tiek piešķirta intensīvāka nokrāsa, padarot to par pāris toņiem tumšāku, piešķirot vēsu vai siltu toni.

    Vizuālais efekts ir tūlītējs un patiešām labs, jo tonēšana stiprina mata zvīņas, padara matus elastīgākus, spīdīgākus un – pats svarīgākais – palielina matu apjomu.

    Ja matus tonē mājās pati, ņem vērā, ka tonējuma noturība dažādiem līdzekļiem ir ļoti atšķirīga, tāpēc noteikti izpēti norādi uz iepakojuma. Daži tonējošie līdzekļi sniedz efektu tikai līdz nākamajai mazgāšanas reizei, citu noturība ilgst trīs nedēļas un pat vairāk – tas atkarīgs ne tikai no izvēlētā tonējošā līdzekļa, bet arī no matu kopšanas ieradumiem. 

    • Matu tušas, matu ēnas, matu pūderi un izsmidzināmās krāsas ir labs pavisam ātrais variants, lai piekrāsotu ataugušas matu saknes, arī sirmās. Ar šiem līdzekļiem ātri var aizkrāsot tieši redzamo daļu – abās pusēs celiņam. Vienīgi jāņem vērā, ka piekrāsotās vietas nespīdēs, tās būs matētas.
    • Sausais šampūns palīdz tūlīt – pāris minūšu laikā – vizuāli novērst taukainu matu efektu un/vai atgūt apjomu, tāpēc labi noder cepuru sezonas laikā. Ja mati zem galvassegas mēdz saplakt vai ātri sataukojas, ieteicams sauso šampūnu nēsāt līdzi somiņā. Efekts ir tūlītējs un ļoti labs, vienīgi mati nespīd. Tas ir ideāls SOS produkts, tikai jāatrod īstais – sausie šampūni nopērkami pūdera vai izsmidzināmā formā.
    • Tautas līdzekļi: milti, bērnu pūderis, talks – tos visus varētu uzskatīt par sausā šampūna vienkāršākajiem variantiem. Ja der, tautas līdzekļus var lietot, vienīgi tiem ir daži mīnusi, ar ko jāprot tikt galā.

    Piemēram, ja šķipsniņu miltu iebirdina pie matu saknēm, tie tūdaļ uzsūc lieko sebumu un padara matus apjomīgākus.

    Bet milti nederēs tumšiem matiem, jo liks tiem izskatīties blāviem un pieputējušiem. Miltus nevar matos kaisīt arī tad, ja mugurā ir tumšas drēbes, jo tie birst uz pleciem – atšķirībā no sausā šampūna, kas nebirst.

    • Matu spīduma līdzekļi. Tie sniedz tikai virspusēju īslaicīgu efektu. Der zināt, ka ir divu veidu matu spīdumi – aerosols un sprejs. Uzpūšot spīdumu ar aerosolu, gāze izgaro gaisā un spīdums kā viegls plīvurs apņem matus un, nesaplacinot tos, padara mirdzošus. Lietojot spreju, mati kļūst smagnēji, apjoms samazinās. Katrā ziņā noturīgu matu mirdzumu var atgūt ne jau ar spīdumu, bet lietojot piemērotu šampūnu un masku, tonējot matus vai atļaujoties kādu no salona procedūrām. 
    • Matu veidošanas līdzekļi. Lai mati nesaplaktu un noturētu apjomu arī zem cepures, ieteicams veidošanai izmantot matu putas, jo tās ir ļoti elastīgas un satur īpašus polimērus, kas it kā uzbriedina matus, un tie saglabā tiem piešķirto formu. Pūšamie fiksatori nav tik elastīgi, tie gan karstumā, gan aukstumā zaudē savu vitalitāti. Lai iegūtu noturīgu apjomu, vislabāk der piesakņu putas (paredzētas lietošanai tikai pie matu saknēm). Tās sniedz maksimāli labāko efektu, kas saglabājas arī pēc tam, kad galvā bijusi cepure.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē