• Labākās eļļas matu veselībai un skaistumam

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Maryna Pleshkun/Shutterstock.com
    Eļļa var uzlabot matu veselību! Lūk, pašas labākās un ieteikumi, kā tās lietot.

    Kā lietot?

    • Lielākā daļa matu eļļu domātas lietošanai kā maskas, ko iemasē galvas ādā, iesmērē (vai ieķemmē) matos, kādu brīdi patur un tad matus izskalo.
    • Pirms lietošanas eļļu sasildi.
    • Ja matu saknes ātri taukojas, bet gali ir sausi, dabisko eļļu lieto tikai uz pašiem matu galiem – gan maskas veidā, gan dažus pilienus uzklājot uz pirkstiem un pēc tam uz matu galiem, tādā veidā aizpildot bojātās vietas.

    6 labākās eļļas matiem

    1. Olīveļļa. Jā, to pašu eļļu, ko tu izmanto virtuvē (vēlams Extra Virgin), vari lietot arī matu kopšanai. Izrādās, olīveļļas sastāvā ir viela, kas ir teju identiska matu sebumam. Tā kā olīveļļa pēc struktūras ir smaga un bieza, tā vairāk piemērota bieziem un rupjiem matiem – matu maskām un galvas masāžām.
    2. Makadamijas riekstu eļļa ātri uzsūcas, tāpēc ir patīkama lietošanā un nerada taukainu sajūtu. Šai eļļai ir dziednieciskas īpašības, tā padara matus maigus, mīkstus un spīdošus, palīdz tos attīrīt no ķīmijas un aizsargā pret karstuma un ultravioleto staru kaitīgo iedarbību.
    3. Argāneļļa tiek dēvēta par eļļu pasaules princesi, un tā ir daudzu matu kopšanas produktu vērtīgākā sastāvdaļa. Argāneļļa ir viegla un labi uzsūcas ādā un matos, īpaši piemērota spurainu, grūti savaldāmu matu kopšanai.
    4. Kokosriekstu eļļa. Tai piemīt arī antibakteriāla iedarbība, kas palīdz cīņā ar blaugznām un galvas ādas infekcijām. Iegādājoties kokosriekstu eļļu, svarīgi raudzīties, kāds ir tās iesaiņojums, labāk iegādāties trauku, no kura eļļu cietā veidā var paņemt ar karoti vai roku un uzsildīt tikai katrā reizē nepieciešamo daudzumu.  
    5. Granātābolu sēklu eļļa ir ar īpaši atjaunojošu efektu, kas labi iedarbojas uz matu bojātajām vietām. Šī ir izteikti bieza un smaga eļļa, kā arī diezgan dārga, to var kombinēt arī ar kādu citu eļļu, piemēram, olīveļļu. Šī eļļa savas tekstūras dēļ vairāk piemērota rupjiem un bieziem matiem, bet kombinācijā ar kādu vieglāku eļļu to var lietot arī plānāku un smalkāku matu kopšanai.
    6. Rīcineļļa ir bieza un intensīva eļļa, kurai piemīt īpaši izteiktas dziedējošas un antibakteriālas īpašības. To var lietot dziļai matu ārstēšanai, ja mati vai galvas āda ir stipri bojāti vai izkrīt, tomēr vislabāk to kombinēt ar kādu citu – vieglāku – eļļu, jo tā ir ļoti bieza un matus var padarīt taukainus. Iesaka rīcineļļu jaukt ar kādu citu eļļu pat tikai 10 procentu proporcijā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē