• Kā kopt rokas ziemā? Pašas gatavotas maskas un 6 vērtīgi padomi

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FotoDuets/Shutterstock.com
    Ziemas aukstums un arīdzan biežās temperatūras svārstības ļoti kaitē roku ādai. Lūk, kā vari sev palīdzēt!

    Pagatavo masku pati!

    • Kartupeļu maska sausām un sasprēgājušām rokām

    Vārītus kartupeļus samīca kopā ar sviestu, saldo krējumu vai pienu līdz putras konsistencei. Iegremdē rokas un tur tik ilgi, līdz masa atdziest.

    • Mitrinoša auzu maska

    Sajauc 3 ēdamkarotes auzu miltu ar ēdamkaroti olīveļļas, ēdamkaroti piena un tējkaroti medus. Uzklāj uz rokām un patur 20 minūtes. Labākam efektam var ietīt rokas dvielī vai uzvilkt cimdus.

    • Barojoša olu, linsēklu un medus maska 

    Olas dzeltenumu sajauc ar 1 ēdamkaroti linsēklu eļļas, 1 ēdamkaroti medus un pievieno nedaudz citrona sulas. Maisījumu ieziež roku ādā un uzvelk siltus cimdus. Masku patur aptuveni 2 stundas.

    6 padomi roku kopšanai aukstā laikā

    1. Ziemā samazinās ādas atjaunošanās spējas, palēninās tauku dziedzeru darbība un pavājinās asinsrite. Līdz ar to ādai ir grūtāk aizsargāties pret ārējiem kairinājumiem un reaģēt uz temperatūras svārstībām.

      Āda ne tikai kļūst sausāka, bet sāk arī lobīties un plaisāt – tas liecina par bojājumiem ādas mikroflorā. Lai to novērstu, jālieto dziedējoši un nomierinoši līdzekļi.
    2. Plaukstu ādā ir līdz pat piecām reizēm mazāk ūdens nekā sejas ādā, tāpēc roku ādas mitrināšanai, izmantojot piemērotu krēmu, jākļūst par ikdienas rituālu. Uz nakti droši var klāt treknāku, barojošu krēmu, kas veicinās ādas šūnu dziļāku atjaunošanos. Dienai derēs vieglāks mitrinošs krēms.
    3. Pērkot krēmu, iepazīsties ar tā sastāvu un noskaidro, kāda būs iedarbība. Raugies, lai krēmā būtu aktīvās vielas, eļļas un vitamīni, kas nodrošina ādas mitrināšanu un barošanu.
    4. Tā kā āda jau tā ir ļoti jutīga, labāk izvēlēties produktus, kas nesatur konservantus, smaržvielas un citas kairinošas vielas.
    5. Nav jēgas pirkt pavisam lētus, sintētiskus roku krēmus, jo tie nevis mitrina ādu, bet veido uz rokām neelpojošu plēvīti. Tā tikai uz brīdi rada samtainu, patīkamu sajūtu, taču patiesībā traucē skābekļa apmaiņai šūnās, tādējādi kopumā roku ādas stāvokli nevis uzlabo, bet pasliktina.
    6. Ir ļoti būtiski, kādus līdzekļus izmanto roku mazgāšanai. Piemērotākas ir nevis vienkāršas, sārmainas ziepes, kas sausina ādu, bet specializēti attīrošie līdzekļi, kuri satur dažādas mitrinošas un mīkstinošas vielas.

    Atceries! Arī pārāk karsts ūdens ādu sausina, tāpēc mazgā rokas remdenā ūdenī!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē