• Kā rūpēties par degunu, kuram jāuzliek aizsargmaska?

    Reklāmraksts
    20. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock.com
    Cilvēks var elpot gan caur degunu, gan muti, tomēr fizioloģiski vieglāk ir elpot caur degunu, tā nodrošinot organismu ar 10 – 20% labāku skābekļa apgādi, nekā elpojot caur muti (Lawrence, 2012). Elpošana caur muti ir patoloģiska un, noritot ilgstoši, izraisa elpceļu izžūšanu un kā minimums diskomforta, kasīšanās, skrāpēšanās sajūtu kaklā. Situācijā, kad jānēsā deguna un mutes aizsargmaskas, īpaši jāpievērš uzmanību veselīgai elpošanas funkcijai – rūpējieties par savu veselību profilaktiski!

    Deguna gļotāda ir viena no pirmajām aizsargbarjerām pret vīrusiem, baktērijām, sēnītēm, piesārņojumu. Caur degunu uzņemam skābekli un izdalām ogļskābo gāzi, filtrējam, mitrinām un sasildām gaisu. Katru dienu tie ir vidēji divpadsmit tūkstoši litru, tāpat deguns piedalās runas rezonanses funkcijas nodrošināšanā un ir vienīgais ožas orgāns. Visas iepriekš minētās funkcijas ir iespējamas, ja deguna gļotāda ir veselīga. Ko nozīmē veselīga deguna gļotāda? Tā ir pietiekami mitrināta gļotāda ar veselīgu, nebojātu, labi funkcionējošu deguna skropstiņepitēliju. Skropstiņepitēlijam piemīt mukocilliārā funkcija – spēja izvadīt no organisma nevajadzīgās un kaitīgās vielas. Vai jūs zinājāt, ka pateicoties skropstiņepitēlijam mūža garumā no elpceļiem tiek izvadīti apmēram 40 kg putekļu?

    Bieži vien ikdienā nepievēršam uzmanību savam degunam, bet līdz brīdim, kad jūtam, ka elpošana ir apgrūtināta. Iespējams, ka šobrīd ir īstais brīdis par to padomāt vairāku būtisku iemeslu pēc, pirmkārt, šobrīd ir rudens vīrusu sezona un vīrusu mērķis ir caur gļotādu nokļūt mūsu organismā, bet mēs to, protams, nevēlamies, otrkārt, ir sākusies apkures sezona, un sausais gaiss sekmē deguna gļotādas izžūšanu un diskomfortu degunā, treškārt, uzturoties sabiedriskās vietās, jālieto deguna un mutes aizsargmaskas – veselīga, mitrināta gļotāda atvieglo elpošanu arī caur aizsargmasku. Starp citu, vecākiem cilvēkiem deguna gļotādas veselībai jāpievērš lielāka uzmanība, jo dziedzeru skaits un aktivitāte deguna skropstiņepitēlijā ar vecumu samazinās, tāpat samazinās ūdens saturs organismā, tāpēc veciem cilvēkiem deguna gļotāda ir sausāka – parūpējieties ne tikai par sevi, bērniem, bet arī saviem vecākiem un vecvecākiem!

    Kā uzturēt veselīgu, mitrinātu, labi funkcionējošu deguna gļotādu un vieglāk pārdzīvot vīrusu un aizsargmasku lietošanu? Tas ir pietiekami vienkārši izdarāms. Rekomendējam tikai 2 lietas:

    1. Uzturieties svaigā gaisā, dabā, īpaši labi, ja nodarbosieties ar fiziskām aktivitātēm – nūjosiet, skriesiet, brauksiet ar velosipēdu, kaut vai dosieties tālākās un regulārās pastaigās. Fiziskās aktivitātes sekmēs visa organisma labāku apasiņošanu, sekmēs laimes hormona izstrādi, uzlabos elpošanas sistēmas veselību. Ja būsiet fiziski aktīvs, veselīgs, pozitīvs cilvēks, maskas uzlikšana, dodoties uz lielveikalu, nebūs tiks liels pārbaudījums elpošanas orgāniem.
    2. Izvērtējiet deguna līdzekļu, kas mitrina gļotādu, lietošanu. Šai vajadzībai bieži tiek lietots jūras ūdens. To iepūšot, vīrusi un citas kaitīgās daļiņas tiek fiziski izskalotas, kā arī tiek mitrināta deguna gļotāda, līdz ar to, uzliekot aizsargmasku, deguna gļotāda spēj funkcionēt pietiekami labi. Tiem, kuriem interesē efektīvāks un daudzpusīgāks risinājums deguna gļotādas veselībai, ir vērts uzzināt par zaļās farmācijas uzņēmuma Silvanols deguna līdzekļiem Rinogel. Noteikti daudziem no jums mammas un vecmammas ir lietojušas Rinogel gēlu. Produkts savu iedarbību ir apliecinājis vairāk nekā 20 gadus. Mūsdienās ir pieejams Rinogel- Silvanols, kas ir gels deguna ādas aprūpei, Rinogel spray aerosols, ko lieto iesnu profilaksei un ārstēšanai, un Rinogel- drops, kas ir gels ar pipeti sausas, iekaisušas ādas ap degunu aprūpei. Vienojošs visiem Rinogeliem ir mitrinošā un deguna veselību veicinošā iedarbība- visi produkti ir veidoti uz ūdens gēla bāzes – tas nozīmē, ka mitrina deguna gļotādu un ādu ap degunu, saglabā fizioloģiskās funkcijas. Rinogel ir droši ilgstošai lietošanai, bez sintētiskām vielām, atšķirībā no sintētiskajiem deguna līdzekļiem, kas satur ksilometazolīnu, ko drīkst lietot aptuveni nedēļu, lai nebojātu deguna asinsvadus. Kā liels papildus bonuss ir ārstniecības augi, ko satur Rinogel, tiem ir pretvīrusu, pretiekaisuma, antibakteriālā un elpošanu uzlabojoša iedarbība. Rinogel ir līdzekļi visai ģimenei.

    Jaunums! Ēterisko eļļu plāksteris, kas noķer un iemidzina iesnas – Rinoquick.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē