• Fjällräven ziedo “Arctic Fox” stipendiju 115 000 eiro apmērā trijiem dabas aizsardzības projektiem

    Reklāmraksts
    4. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pasaulē ir daudz spilgtu ideju un daudz aizraujošu projektu, kas spēj mainīt un uzlabot vidi uz labo pusi. Taču, lai kaut mazumiņš no darba tiktu īstenots, tiem ir nepieciešami mūsu visu kopīgie centieni. Tāpēc aktīvās atpūtas eksperts Fjällräven jau daudzu gadu garumā īsteno sociālās labdarības iniciatīvu “Arctic Fox”, kuras sākotnējais mērķis bija sekmēt reto polārlapsu aizsardzību un populāciju, taču šobrīd projekts sniedz finansiālu palīdzību arī citām dabas aizsardzības un sociālās atbildības iniciatīvām.

    Kā ikkatrs no mums var iesaistīties “Arctic Fox” iniciatīvā un kuri projekti 2020. gadā saņēma finansējumu 115 000 eiro apmērā, skaidro uzņēmuma pārstāvis Lauris Piņķis.

    Kas ir “Arctic Fox” iniciatīva?

    «Polārlapsas iniciatīva» jeb «Fjällräven Arctic Fox Initiative» ir 2019. gadā izveidots labdarības projekts, kura ietvaros katru gadu tiek apbalvotas bezpeļnas organizācijas un projekti, kuru mērķis ir pasargāt dabu un savvaļas dzīvniekus, kā arī veicināt atbildīgu cilvēku būšanu dabā. Šīs organizācijas iesaistās dabas aizsardzībā, ir saistītas ar dažādu klimatam veltītu pasākumu veikšanu vai cilvēku mudināšanu doties ārā un novērtēt tās skaistumu. Fjällräven uzskata, ka lieliskām idejām ir nepieciešams kolektīvs atbalsts, lai tās īstenotu.

    “Vai zinājāt, ka Fjällräven zviedru valodā nozīmē arktiskā lapsa jeb polārlapsa? Tā arī ir atbilde, kāpēc šī apdraudētā suga ieņem tik īpašu vietu mūsu sirdīs. Šī kautrīgā, tomēr rotaļīgā būtne diemžēl ir apdraudēta Skandināvijā daļēji klimata pārmaiņu seku dēļ, tāpēc “Arctic Fox” jeb “Polārlapsas iniciatīva” mums ir kļuvusi par vairāk nekā dabas saglabāšanas projektu – tas ir simbols mūsu centieniem aizsargāt dabu un atbalstīt ieceres, kurām ir tāds pats mērķis. Pērn finansiālu atbalstu sniedzām trīs ārzemju projektiem – Somijā, Vācijā un ASV, taču nav izslēgts, ka nākotnē fonda finansējums tiks piešķirts arī kādai Baltijas valstu iniciatīvai,“ stāsta Fjällräven eksperts Lauris Piņķis.

    Ja Tev jau ir “Kånken Art" vai «Kånken Rainbow» mugursoma vai kāda cita šo kolekciju lieta, tad zini – savu artavu jau ieguldīji. Kā? Jo “Arctic Fox” iniciatīva tiek finansēta ar 1% no šo iegādāto preču vērtības. Rezultātā aizvadītajā gaidā “Arctic Fox” iniciatīvas fondā līdzekļu saņēmēju atbalstam kopumā tika novirzīti 115 000 eiro.

    Kas ir trīs aktuālie Fjällräven ziedojuma saņēmēji?

    1. Polārlapsu saglabāšanas projekts

    Pasaules Dabas Fonds Somijā ir veiksmīgi uzstādījuši polārlapsu barotavas Lapzemē. “Arctic Fox” iniciatīvas fonds 2020. gadā šos centienus atbalstīja ar 40 000 eiro, un tas palīdzēja segt izmaksas, kas saistītas ar brīvprātīgo apmācību, lai apsekotu arktisko lapsu populāciju. Somijā arktisko lapsu mazuļi nav sekmīgi audzēti jau 24 gadus, tomēr polārlapsu populācija Zviedrijas un Norvēģijas organizācijās sākusi pieaugt, daļēji līdzīgu barošanās un izpētes programmu dēļ.

    2. “Power to Be”: dabas baudīšanas iespēja jauniešiem ar invaliditāti

    “Power to Be” 2020. gadā saņēma “Arctic Fox” iniciatīvas finansējumu 25 000 eiro apmērā. Šī ASV bāzētā organizācija palīdz īstenot piedzīvojumu un dabas pieredzi, sniedzot atbalstu cilvēkiem ar kognitīviem, fiziskiem vai cita veida traucējumiem. Rezultātā īpaša darba grupa ļauj jauniešiem ar invaliditāti pārvarēt šķēršļus laika pavadīšanai dabā.

    3. Alternatīvā skološana dabā

    Vācijas Ramblers asociācija atbalsta izglītības un āra pasākumu popularizēšanu kā daļu no valsts izglītības programmas bērniem un pusaudžiem. Ar 15 000 eiro atbalstu no “Arctic Fox” iniciatīvas jaunie “Skolas pārgājienu” gidi tiks apmācīti, lai aizstāvētu un īstenotu šī projekta attīstību visā Vācijā. “Skolas pārgājienu” pārstāvji tuvāko gadu laikā daudziem skolēniem radīs alternatīvas mācību iespējas dabā un kopā ar dabu.

    Par Fjällräven

    1960. gadā Åke Nordin dibināja Fjällräven savā dzīvoklī Zviedrijas pilsētā Ornskoldsvikas pilsētā, kas atrodas Zviedrijas Ziemeļos. Mūsdienās šī uzņēmuma ilgtspējīgais, funkcionālais un izturīgais aktīvās atpūtas apģērbs un ekipējums tiek izmantots un baudīts visā pasaulē, turklāt ir atrodams vairāk nekā 70 valstīs. Fjällräven produktu līnijā ir iespējams atrast aktīvās atpūtas apģērbu un aksesuārus gan sievietēm, gan vīriešiem, kā arī mugursomas, teltis un guļammaisus. Fjällräven prioritizē atbildīgu rīcību attiecībā pret cilvēkiem, dzīvniekiem un dabu, kā arī iedrošina sabiedrību interesēties par dabu un aktīvo atpūtu. Uzņēmums ir iniciators diviem populāriem aktīvās dabas pasākumiem – Fjällräven Classic un Fjällräven Polar, kas piesaista tūkstošiem dalībniekus katru gadu.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē