• Aktieris Laizāns nikns, ka noskatījies Ekstāzi : Izniekoju divas stundas! Ko saka citi?

    Marta Kalniņa
    7. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ekstāze
    Ekstāze
    Jau nedēļu kinoteātros rāda Dž. Dž. Džilindžera debijas filmu «Ekstāze», kuru pieska kā pirmo latviešu erotisko drāmu. Kamēr vieni vēl tikai mokās minējumos vai tur ir seksa ainas, citi jau pasteigušies Džilindžera šedevru novērtēt. Un ne tikai ar sajūsmas saucieniem…

    Džilindzera pirmā pilnmetrāžas filma tapusi pēc populārās erotisko bestselleru rakstnieces Karīnas Gleitneres (iepriekš Račko) skandalozā romāna «Ekstāze» motīviem – stāsta centrā ir attiecības, kurās iestājies panīkums, un tad tajās ienāk jaunas kaislības – trešais.

    Filma kinoteātros ir tikai nedēļu, un nepacietīgākie jau paguvuši to noskatīties. Viens no viņiem ir Nacionālā teātra aktieris Normunds Laizāns. Viņš gan no zāles iznācis ar pamatīgu vilšanās sajūtu: «Izniekoju divas stundas no savas dzīves, iztērēju 10 eiro.

    Bet ir arī ieguvums – tagad zinu, ka vārdam «sūds» ir jauns sinonīms – «Ekstāze»,» skarbus vārdus viņš veltījis filmai sociālajos tīklos.  

    Arī režisore Alise Zariņa – vietnē «X» dalījusies ar savām pārdomām par redzēto uz lielā ekrāna. «Izvarošanas ainas, kas izliekas par seksa ainām, man personīgi baigi necepī. Nez, Džilis un Račko zina, kas ārā par gadu?» spriež viņa. «Vai ne? Un visa tā apsaukāšanās par mauku un palaistuvi? Eh…» režisores viedoklim pievienojas dramaturģe Aiva Birbele. «Nezinu, vai «Ekstāze» ir pirmā latviešu erotiskā filma, bet tā noteikti ir pirmā, kurā dzer visu laiku. Un finālā galvenā varone aizbrauc strādāt uz vīna pagrabu Francijā… Lai varētu dzert pa velti?!» spriež Birbele.

    Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane gan apgalvo, ka filma viņā raisījusi dziļākas pārdomas. «Patiesa mīlestība pārdzīvos jebkuru vētru! Laimīgi ir tie, kas nepazīst toksiskas attiecības un, ja nepazīst, tad kā reiz iesaku noskatīties filmu un, iespējams, varēs mācīties no citu kļūdām – ne savējām. Mīlestība pāri visam, bet kā nekļūdīgi atpazīt mīlestību un nesajaukt ar kaislību?» _feisbukā_ iespaidos dalās Lelde. Šim viedoklim pievienojas arī vairākas citas skatītājas, kas atzīst – neesot sliktāk par «Greja 50 nokrāsām». Arī stiliste Kristīne Čakare ir sajūsmā:

    Es tikko noskatījos satriecošu filmu.

    Šī erotiskā drāma pacels Latvijas kino pilnīgi jaunā līmenī! Tā ir drosmīga, intensīva un absolūti aizraujoša.»

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē